Рекордьорката по спечелени титли от Големия шлем Серина Уилямс не

...
Рекордьорката по спечелени титли от Големия шлем Серина Уилямс не
Коментари Харесай

Серина Уилямс си тръгна експресни от Уимбълдън

Рекордьорката по извоювани трофеи от Големия шлем Серина Уилямс не можа да прескочи първия кръг на “Уимбълдън”.

40-годишната американка отстъпи на едва известната Хармъни Там с 5:7, 6:1, 6:7(7) в извънредно оспорван дуел, траял повече от три часа.

Уилямс избави мачбол в третия сет и се добра до тайбрек, в който поведе с 4:0, само че Тан не се съобщи. Заемащата 115-о място в международната класация французойка взе пет следващи точки и сподели забележително самообладание в основните разигравания, който й донесоха популярна победа.

Серина Уилямс се завърна на “Уимбълдън” след близо година отвън корта. Шесткратната шампионка в Лондон отпадна още на старта за втори следващ и общо трети път в кариерата си.

Срещата на Централния корт мина през доста обрати. Тан поведе с 2:0 първоначално, само че след това Уилямс взе 4 следващи гейма. Американката обаче не съумя да задържи задатъка си и позволи серия от непредизвикани неточности, които помогнаха на Тан да завоюва откриващия сет.

Във втората част Серина подсети за същинските си благоприятни условия и с мощен сервис и нападателна игра от главната линия взе самодейността. Тя дръпна с 5:0, преди французойката да завоюва гейм, оказал се единствен за нея в сета.

Двете си размениха по два пробива в третия сет, като Уилямс трябваше да отразява мачбол и се оправи, само че в тайбека позволи малко предстоящ поврат. Въпреки преднината си от 4 точки, ветеранката не съумя да затвори мача и разреши на Тан да победи.

“Много съм разчувствана! За първи път играя на “Уимбълдън” и мога да кажа, че самата аз съм сюрпризирана от себе си. След жребия бях малко уплашена, тъй като това е Серина Уилямс”, призна след дуела французойката, която във втория кръг ще се изправи против Сара Сорибес Тормо.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР