Рекордно висока заболеваемост от COVID-19 отбелязва Пловдивска област. На 14-дневна

...
Рекордно висока заболеваемост от COVID-19 отбелязва Пловдивска област. На 14-дневна
Коментари Харесай

ОБЗОР: Рекорден ръст на заболели в Пловдивско, Коалиционен съвет се събра заради оставка на Цацаров

Рекордно висока заболеваемост от COVID-19 отбелязва Пловдивска област. На 14-дневна база през днешния ден тя доближи 872 на 100 000 души. Предишният пик бе на 8 ноември 2021 година, когато заболеваемостта бе 859 на 100 000 население.

До пет дни над 60% от интензивните кревати в Южен Централен район ще бъдат заети. Това ще наложи регионът да влезе от първи във втори стадий по разпространяване на COVID-19. Актуалните данни от интерактивната карта демонстрират, че към днешна дата в района, в който попадат областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, за заети 54.2% от интензивните кревати.

Днес производителите на медикаменти са дали поръчка за повишаване на медикаментите в размер от 4 до 20% поради инфлацията. Това разгласи пред Нова ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов.

Официално Сотир Цацаров подава оставката си като ръководител на КПКОНПИ в деловодството на Народното събрание. Той го направи това тази заран, като е показал дата 1 март. Докато властта чака дали ДАНС ще съобщи проблема му на прокуратурата, Цацаров е сезирал обвиняването с искане да бъде тествано личното му държание и дали е направил закононарушение. Повод за това е изявление на премиера Кирил Петков, в което декларира, че от дейностите на Цацаров са “настъпили избрани последици”.

Днес се състоя и първи съдружен съвет, на който четирите партии разискаха по какъв начин да трансформират правосъдната система. Очаква се тяхното решение да бъде завършено като законодателно предложение и с изключение на освобождението на Цацаров да планува и разделянето на КПКОНПИ на две елементи.

Опитите на депутатът от ВОЛТ Настимир Ананиев дружно с сътрудниците си от „ Продължаваме промяната” да трансфорат регионална администрация в партиен офис удариха на камък.

Благотворителен онлайн базар събира средства за 9-годишната Никол Томова от Пловдив, която се бори с тежко заболяване. Всеки, който има предпочитание да помогне на борбеното момиченце, може да подари движимости или да закупи нещо посредством фейсбук групата „ ”. Събраните средства ще бъдат предоставени за скъпоструващото лекуване на детето.

Нерегламентирано бунище изникна наоколо до пловдивското село Браниполе. Камарите от отпадъци се натрупат и безхаберието на хората трансформира природата в сметище, описа млада жена живееща в селото.

Почти несъмнено Община Пловдив ще бъде принудена да приключи публичната поръчка и контракт за строителството на ПК „ Младост”, научи TrafficNews. В петък се е състояла среща сред представители на Община Пловдив и компанията реализатор „ ГБС – Пловдив”, на която е станало ясно, че ще трябват най-малко 50% повече пари от подписания контракт през 2019 година за 12,8 млн. лв..

С над 30% е скочил бензинът у нас за последната 1 година. Ако в средата на януари 2021 литърът на елементарния бензин клас А95 се е търгувал приблизително за 1,84 лева, то в този момент цената му е скочила до 2,42 лева По-качественият А98 също е поскъпнал относително със същата ставка до 2,62 лева за литър.

Редица компании са били посетени от сътрудници под прикритие, като на доста сдружения са връчени „ честитки”. Те са хванати с разнообразни нарушавания по закона за налог добавена стойност. Сред новите клиенти на Национална агенция за приходите са бензиностанция, автосервиз, магазин и сергия. Дружествата, стопанисващи обектите, публично са вписани в „ черните списъци” на приходната организация.

Kpиптo бopcaтa Кrаkеn издaдe гoдишния cи дoĸлaд, в ĸoйтo още веднъж попадат 213 519 битĸoйнa , cвъpзвaни c Бългapия. Цeнaтa им вeчe нaдминaвa 10 милиapдa дoлapa , съгласно настоящата стойност на виртуалната валута. Тази цифра съставлява малко над 1% от всички налични 21 милиона биткойна.

Седем години след разстрела на Димитър Стоянов- Лудия – доста въпроси и нито един отговор. Един от тях е „ Кой”. Кой е убиецът на първенеца по бокс и за какво към момента не е зад решетките? Случаят с разстрела на Стоянов прашасва в архивите, в отдела за студени досиета.

Тежка злополука стана наоколо до площад „ Шахбазян “, съобщи кореспондент на TrafficNews . Инцидентът се развихри на кръстовището на бул. " Шести септември ", за благополучие вредите бяха единствено материални.

Още едно нарушаване на „ обичаната улица на всички извършители в регион “Западен” –„ Голаш Планина” “. За обстановката описа пловдивчанин, ето какво показа той:

Камера на КАТ улови извършител, който минал с над 100 км/ч. при ограничаване 50 км/ч. Варненецът, който беше сниман с мерцедеса си в Пловдив, отнесе за нарушаването санкция от 700 лв. и лишаване на 12 точки от контролния ваучър, както и книжката му за период от три месеца.

Вместо да заплати обаче, той апелира наказателното разпореждане – ето какво се случи:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР