Рекордните цени на природния газ водят до масови фалити на

...
Рекордните цени на природния газ водят до масови фалити на
Коментари Харесай

Масови фалити на енергийни доставчици във Великобритания

Рекордните цени на природния газ водят до всеобщи банкрути на енергийни снабдители във Англия, защото компаниите не могат да покриват разноските си при държавно избраните от енергийния регулатор в страната цени. Нови две компании снабдители на сила са изпаднали в неплатежоспособност единствено тази седмица. По този метод общият брой на банкрутиралите във Англия сдружения от сектора към този момент е 14 от началото на годината, съобщи.

Като съществена причина за банкрутите се показва невижданият растеж на цената на природния газ, която се увеличи повече от 2 пъти от лятото насам. В същото време енергийният  регулатор на страната Ofgem фиксира таван на цената на силата, която не разрешава по-малките компании да останат на пазара. Прогнозите са, че в границите на тази година от 70 енергийни компании във Англия ще останат единствено 20 от най-големите. Държавата разгласи, че няма да обезпечава финансова поддръжка на фалиращите снабдители. 

„ Бяхме принудени да работим на загуба заради рекордните цени и тавана на крайните цени за консуматор, определяни от регулатора. Правилата ни попречиха да покриваме разноските си “, разясняват от една от двете неотдавна банкрутирали компании - Pure Planet, която доставя само електричество от възобновими енергийни източници и е благосъстоятелност на колоса в региона на горивата British Petroleum. От другата банкрутирала тази седмица компания Colorado Energy не разясниха изпадането в неплатежоспособност.

От началото на годината общо над 2 млн. семейства са били трансферирани служебно към нов снабдител на сила, защото досегашният им е банкрутирал.

Компаниите подлагат на критика решението на държавното управление да не даде никаква помощ за компаниите в бранша.

От регулатора пък разясняват, че главният им приоритет е да защитят потребителите. От октомври междинната годишна цена за енергийни доставки на едно домакинство в страната бе закрепена на 1277 английски паунда, като дотогава сумата бе 870 паунда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР