Рекордните 143 души участваха в трите спортни дисциплини - 21

...
Рекордните 143 души участваха в трите спортни дисциплини - 21
Коментари Харесай

Рекордните 143 души участваха в полумаратона Атанасовско езеро

Рекордните 143 души участваха в трите спортни дисциплини - 21 км тичане, 21 км колоездене и 8 км тичане на полумаратона "Атанасовско езеро ". Най-многобройна бе групата на бегачите на 21 км - 62, следвани от тези на 8 км - 46 и колоездене 21 км - 35 участници.

Тази година имаше присъединяване от цялата страна - Русе, Пловдив, Царево, Равадиново, Ямбол, Сливен, Добрич, Стара Загора, Ахелой, Обзор, Шумен и други 18 души се включиха в скоростното нанагорнище на стълбите за деца и възрастни от Моряшкия монумент долу до моста и назад.

Полумаратонът се провежда за четвърти път от съдружие "Зелена Странджа ", Българска фондация Биоразнообразие и Община Бургас, а реализирането му стана допустимо с присъединяване на доста доброволци от платформата "Time Heroes " и фондация "Астика ".

Най-младият участник в полумаратона беше 4-годишната бургазлийка Адриана Божинова, която взе участие дружно с татко си в колоезденето на 21 км. Разкаляният терен в част от трасето не им разреши да изминат цялата дължина, само че сигурно дребната участничка се показа извънредно добре, изминавайки повече от 15 км. с доста положително време и стана най-младият играч в полумаратона. Най-опитен участник бе 76-годишният Коста Янков, който за поредна година взе участие в полумаратона.

Радостина Ценова от БФБ показа невероятното Атанасовско езеро, което за седми път отбелязва своя имен ден. Голям интерес провокира презентацията на многократния първенец на България по планинско тичане и маратон Шабан Мустафа и видеоклиповете от неговите победи в Алпите. Специална лотария бе проведена за разиграване на разнообразни дарове от спонсори и сътрудници на спортния празник, които зарадваха както състезателите, по този начин и доброволците и участниците във вчерашния поход. Водещ на цялото съревнование бе радиоводещият Милен от Power FM.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР