Рекордните 12,4 милиона души в разкъсаната от войната Сирия се

...
Рекордните 12,4 милиона души в разкъсаната от войната Сирия се
Коментари Харесай

12,4 милиона души в Сирия се борят да намерят храна

Рекордните 12,4 милиона души в раздраната от войната Сирия се борят да намерят задоволително храна, заяви организацията на Организация на обединените нации за храните, което бележи " обезпокоително " нарастване на нуждаещите се.
Числото значи, че " 60 % от сирийското население ” в този момент не са несъмнено какво и дали ще ядат, съобщи Световната хранителна стратегия, чиято оценка се основава на оценка в края на 2020 година
Организация на обединените нации отбелязва внезапно нарастване от 9,3 милиона души, които са били в нестабилно състояние във връзка с храните през май предходната година.
" Все повече сирийци потъват по-дълбоко в глада, бедността и продоволствената неустановеност ", съобщи представителят на WFP Джесика Лоусън пред Франс прес.
" Тревожно е, че съществени храни към този момент са отвън обсега на множеството фамилии. "
Почти десетгодишната война в Сирия опустоши стопанската система и взриви инфлацията в страната.
В началото на 2021 година цените на храните в цялата страна са били 33 пъти по-високи спрямо тези пет години преди войната, споделят от WFP, представени от БГНЕС.
Страшната финансова рецесия в прилежащ Ливан в допълнение ускори икономическите проблеми. "
Икономическата обстановка в Сирия оказва голям напън върху фамилии, на които не е останало нищо след години на спор и доста от тях зависят напълно от филантропична помощ, с цел да оцелеят ", сподели Лоусън.
Сирийският спор умъртви повече от 387 000 души и разсели още милиони от домовете им, откогато стартира през 2011 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР