Рекордните 119 организации кандидатстваха в десетото юбилейно издание на дарителската

...
Рекордните 119 организации кандидатстваха в десетото юбилейно издание на дарителската
Коментари Харесай

Рекорден брой кандидати в кампанията Избери, за да помогнеш на Райфайзенбанк

Рекордните 119 организации аплайваха в десетото юбилейно издание на дарителската акция на Райфайзенбанк „ Избери, с цел да окажеш помощ “, която поддържа общественозначими планове в сферите опазване на здравето, обществени действия, просвета и обучение, запазване на околната среда. Непрестанно възходящият интерес към самодейността е доказателство за нейната резистентност – от основаването й досега са подкрепени общо 233 плана с над 2.7 млн. лева, обезпечени посредством дарения от чиновниците на Райфайзен и добавени средства от банката. Кампания е обществена и дава опция за подаяние на всеки, който желае да поддържа една или повече дела по желание.

През тази година максимален е броят на предложенията за начинания в обществената сфера (42) и в региона на културата и образованието (40), до момента в който 20 организации търсят финансиране за планове в опазването на здравето, а 17 – за запазване на околната среда.

Идеите на организациите ще бъдат селектирани от Комисията по спонсорства и дарения на Райфайзенбанк (България), според Принципите за спонсорства и поддръжка на банката. Избраните планове ще бъдат оценени за резистентност от специалистите на Българския Дарителски Форум и финално утвърдени от управителния съвет на банката, преди да стартира набирането на средства за реализирането им. Селектираните планове ще бъдат оповестени при започване на ноември, когато ще бъде отворена и платформата за дарения.

Сред критериите за включване в дарителската акция са високата социална значителност и резистентност на плана, конкретика и измеримост на резултата, както и изискването да не се надвишава мащаба на акцията и националния й темперамент.

Фокус по време на 10-тото юбилейно издание на „ Избери, с цел да окажеш помощ “ на Райфайзенбанк ще бъдат майчиното и детско здраве, предварителната защита на хроничните незаразни заболявания, поддръжката за деца и възрастни от високорискови обществени групи, консолидиране и еднакъв достъп до обучение. Акцент в акцията ще бъдат още опазването и поддържането на екосистемите, реставрацията и консервацията на монументи на културата, както и опазването на българските обичаи.

И през 2019 година чиновниците на Райфайзенбанк ще поддържат плановете с изключение на с персонални средства и с присъединяване в редица доброволчески акции.

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР