Рекордните 1,35 милиона туристи са посетили Египет през април т.г.,

...
Рекордните 1,35 милиона туристи са посетили Египет през април т.г.,
Коментари Харесай

Рекордните 1,35 милиона туристи са посетили Египет през април

Рекордните 1,35 милиона туристи са посетили Египет през април т.г., заяви министърът на туризма и на паметниците на културата Ахмед Иса, представен от в. " Ал Ахрам ". Данните са основен индикатор за възобновяване на бранша след коронавирус пандемията.

Страната чака общо петнадесет милиона туристи през 2023 година, какъвто е и потенциалът въз основата за настаняване. Достигането на това равнище би означавало да се надмине върха от 14,7 милиона през 2010 година. 

Министърът напомни, че заложената в Националната тактика за туризма цел е да бъдат привлечени тридесет милиона туристи годишно до 2028 година. Това би означавало скок с 25-30 % на година, за което ще е належащо нарастване на потенциала на хотелите с петстотин хиляди стаи. 

Туризмът е значим източник на задгранична валута, от която Египет изпитва дефицит сега. Заради пандемията броят на задграничните гости падна до 3,7 милиона през 2020 година. Руското навлизане в Украйна също докара до отрицателни последствия, защото двете страни в спора са измежду главните туристически пазари на арабската република.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР