Рекордна раждаемост се отчита в Пловдив. Бейби бумът е през

...
Рекордна раждаемост се отчита в Пловдив. Бейби бумът е през
Коментари Харесай

Бейми бум под Тепетата - на 5000 деца проплакаха за 9 месеца

Рекордна раждаемост се регистрира в Пловдив. Бейби взривът е през лятото на тази година. За три месеца - от юли до септември, в родилните отделения в региона са проплакали 1 954 бебета. Това е растеж с 9% по отношение на предходното тримесечие.

За деветте месеца от началото на годината в Пловдивска област са родени 5019 деца. Това демонстрират последните данни на Националния център по публично здраве и разбори, оповестява " Трафикнюз ".

Акушер-гинеколозите предвиждат, че до края на годината ще има нов връх и ще бъде надмината раждаемостта от 2020 година, когато на бял свят се появиха 6 954 бебета. Повече деца са се родили и на национално равнище. 14 566 българчета са проплакали от юли до септември, или с близо хиляда повече от първите три месеца на годината.
свързани новини3341на 15.04.2021
Най-много са новородените в столицата - 3 918. Следва и Варна, където са се появили 1 164 деца. Най-малко бебета са родени в Ямбол - 48, Разград - 67, и Видин - 68.

Рекорд на новородените регистрираха през юли от Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ " Св. Георги ". За месеца там проплакаха 117 деца, което е най-големият брой раждания от началото на годината.

Същата наклонност следят и от една от частните АГ лечебни заведения в града. В последния ден на септември там се роди 2000-ото бебе за тази година. То пристигна с месец по-рано от бебе номер 2000 за предходната година, което съгласно лекарите е явен индикатор, че ще се резервира наклонността за нарастване броя на новородените.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР