Рекордна жега обхвана и Германия. Температурите в страната достигат 39

...
Рекордна жега обхвана и Германия. Температурите в страната достигат 39
Коментари Харесай

Адска жега мори Франция и Германия, огнени стихии пред портите на Париж и Берлин

Рекордна горещина обхвана и Германия. Температурите в страната доближават 39 градуса. Пожари избухнаха в няколко елементи на страната. Няма данни за починали или потърпевши.

Огнената буря бушува в гора покрай столицата Берлин. Властите предизвестиха локалните поданици, че може да се наложи да бъдат евакуирани.
Франция също е в плен на гореща вълна. Това докара до рекордно ползване на електричество. Заради претоварване, трансформатор в предградие на Париж се възпламени и провокира огромен пожар.

Пламъци обгърнаха покрайнините на Потсдам, евентуално откакто жегата е запалила затрупани боеприпаси или оръжие от Втората международна война. Територията на Германия продължава да е осеяна от бомби от международния спор и с времето те корозират, като вероятността да се възпламенят от висока температура към този момент напълно не е дребна. След няколко часа битка с пламъците в Потсдам пожарът бе обуздан, няма потърпевши и жертви.

В Солинген пък пламна къща с покрив, върху който е имало ситуирани слънчеви акумулатори. Не е потвърдено, че те са причина за пожара, само че съгласно пожарникарите вероятността за това не е дребна. „ Не е изключено мощното слънце да аргументи пламването, само че към момента ревизираме дали въпреки всичко не става дума за механически недостатък “, споделиха от пожарната. Необичайните жеги в страната, които започнаха още през април, са причина и за огромен брой удавени – хората търсят хладина край езера и реки, само че някои водоеми са подли. 237 души са се удавили от началото на годината – драматичен връх за Германия.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР