Рекорден улов на паламуд отчитат рибарите по южното ни Черноморие.

...
Рекорден улов на паламуд отчитат рибарите по южното ни Черноморие.
Коментари Харесай

Радост за рибарите! Морето завря от паламуд. Колко струва килото

Рекорден улов на паламуд регистрират риболовците по южното ни Черноморие. През последните 2 седмици някои от тях вадят по 2 тона. Заради богатият улов обаче рибата поевтиня. През предходната година се продаваше по 15 лв., в този момент цената за парче в Бургас е от 8 до 10 лева според от грамажа, сподели пред бТВ продавачката Надя Келер. 

Тя показа, че има доста поръчки от други градове - от Карлово, Ловеч, София. Утре за Карлово ще заминат 50 риби, споделя дамата. 
-->
Фотографът Митко Димитров от Бургас, който е прочут и като рибар, изясни по какъв начин се лови паламуд. 

„ Това става по доста способи. Единият е с мрежи. Нощно време се огражда, тъй като той свети. Другият –  20-25 куки се пускат на дъното, вдигаш малко и клатиш и се хваща. Може и на тройник – да се дърпа от лодката изкуствена стръв и той лапа “, споделя Митко Димитров. 

Паламудът е доста бърза риба. От нос Емине до Босфора пасажът стига за 8 часа, сподели кореспондентът Десислава Генева. 

„ Не знам какво му става тази година на паламуда. Много се радват риболовците, огромен улов. Може да се е изплашил от войната и да се е струпал тук “, разяснява Митко Димитров. 

Дребната риба изчезва, тъй като паламудът е доста бърз и лапа всичко, прибавя той.

Един от търговците на риба пък се пошегува. На въпроса от кое място е рибата той отговори, че е уловена в Карнобат, само че колежката му бързо го поправи. От Ахтопол е, сподели тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР