Рекорден интерес към учителската професия в Бургас - 48 души

...
Рекорден интерес към учителската професия в Бургас - 48 души
Коментари Харесай

Рекорден интерес към учителската професия в Бургас

Рекорден интерес към учителската специалност в Бургас - 48 души се борят единствено за едно място. От началото на лятната почивка в морския град са оповестени близо 100 свободни места за учители и претендентите се усилват.

Бургас

Ралица от Хасково е една от определените сред всичките 72-ма претенденти за двете свободни места в учебно заведение „ Георги Бенковски ". Има 7 години опит и към този момент е назначена за преподавател по британски в трети и четвърти клас.
Ралица Крайнова: Учителската специалност е най-хубавата специалност, да работиш с деца и да получаваш тази голяма обич, която те ти дават - няма по-хубаво нещо от това.
Сред водещите критерии, по които се правят оценка претендентите, е представянето им на изявлението пред комисията и в събеседването с шефа.
Валя Димитрова, ръководител на комисията в учебно заведение „ Г. Бенковски ": Любовта към децата. Това по какъв начин приказват за работата си с децата, какво се прави с тях.
Увеличението на учителските заплати също е сериозен фактор за засиления интерес към специалността. С делегираните бюджети и положителния мениджмънт, в някои учебни заведения покачването на възнагражденията е стигнало до 28%. С всички добавки някои учители взимат до 2000 лв., а младите стартират с 1000 лв. заплата.
Инж. Виолета Илиева, шеф на РИО-Бургас: Да видите какъв брой получава един шеф в област Бургас. Основната заплата е 2278 лева и прослужено време 888 лева Това са общоприетите твърди съставни елементи на работната заплата. Който му се работи, трудът му ще бъде богато заплатен, такива времена пристигнаха най-сетне.
За засиления интерес към специалността в морския град способстват положителната материална база и ремонтираните учебни заведения, някои от тях непипани от десетилетия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР