Рекорден брой туристи тази година са избрали да посетят северните

...
Рекорден брой туристи тази година са избрали да посетят северните
Коментари Харесай

Рекорден брой туристи се радват на Северното сияние в Норвегия

Рекорден брой туристи тази година са избрали да посетят северните елементи на Норвегия. Причината е да се насладят на северното зарево. Още за наклонността и за красивото събитие споделя Теодора Гатева.

Приключение, незабравимо преживяване, удивително, спиращо дъха - това са дребна част от определенията на туристите за престоя им в град Тромсьо. Това е най-северното обитаемо място в света и едно от най-популярните места за наблюдаване на сиянието. Именно това магично естествено събитие е причина за напора на туристи.

- туристка от Япония: " За северното зарево, несъмнено! "

- Мартин Порт, екскурзиант от Англия: " За първи път в живота си ще гледаме северното зарево. "

Абарика Найер, туристка от Индияю; " Искахме да забележим какво съставлява северното зарево, а това е най-хубавото място! "

За последното десетилетие зимният туризъм тук се е нараснал пет пъти. Най-голям напор има в област Финмарк.
Тронд Оверас, шеф на туристическа компания: " Миналия зимен сезон имахме най-голям растеж на туризма във Финмарк, близо 28%. Това ме прави благополучен! "
Местните хотелиери се замислят за увеличение на легловата база. Сега желанието им е и заведенията за хранене и заведенията да стартират да работят по празниците, тъй като клиенти изобилстват, само че няма услуги. Колкото до наблюдението на Аурора Бореалис или още Зората на Севера, природозащитници изясняват, че то се случва на 11-годишен безоблачен цикъл и през 2018 година ще влезе в низходящата му част. С други думи северно зарево през идващите години ще има, само че по-рядко, то ще може да се следи доста по-често едвам след 2025 година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР