Рекорден брой от 7477 участници ще има на 27-ия Международен

...
Рекорден брой от 7477 участници ще има на 27-ия Международен
Коментари Харесай

Маскарадният фестивал „Сурва” – традицията оживява в Перник


Рекорден брой от 7477 участници ще има на 27-ия Международен фестивал на маскарадните игри „ Сурва ” в Перник тази година, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Фестивалът на маскарадните игри бе открит нощес и продължава през целия уикенд - 27 и 28 януари в Европейската столица на маскарадните игри - Перник. Събитието се обрисува като най-мащабното от всички издания до момента със своите 7477 участници, което е с към 500 повече по отношение на предходната година. Освен от Перник и страната във фестивала са декларирали наличие и 17 групи от чужбина.

Празникът, който е в основата на фестивала, е част от нематериалното културно завещание на ЮНЕСКО.

„ Този фестивал за община Перник и за България е идея и едно от най-важните неща да се случат сходни събития е да имаш съмишлници ”, сподели зам.- министърът на културата Амелия Гешева, която употребява случая да благодари на община Перник и на всички, които прочувствено с старания, с финанси вземат участие за поддръжката на този фестивал.

Фестивалът е под патронажа на министъра на културата Боил Банов. Събитието е част от програмата на Българското председателство. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР