Рекорден брой дела срещу съдии, следователи и прокурори е завел

...
Рекорден брой дела срещу съдии, следователи и прокурори е завел
Коментари Харесай

Магистралният бандит Крокодила завел 840 дела срещу съдии, следователи и прокурори

Рекорден брой каузи против съдии, следователи и прокурори е завел Емил Милев - Крокодила. Това заяви арбитър Галя Георгиева от Апелативния профилиран съд на обучителен семинар на тематика " Антикорупция и лишаване на нелегално добитото имущество ".

Най-често Крокодила, който нашумя със серия магистрални въоръжени грабежи, претендира, че магистратите би трябвало да понесат отговорност за засегнатост и и клюка, които му нанесли до момента в който работят по делата му и събират доказателства. Така един от най-известните магистрални обирджии е подал към 840 тъжби, а съдът е образувал каузи.

През юни Емил Милев беше наказан на 17 години и 6 месеца затвор при непоколебим режим за присъединяване в проведена въоръжена незаконна група за отвличания, грабежи и палежи. Освен с магистралните грабежи в престъпните среди, Крокодила е прочут и в магистратските кръгове точно с това, че не пропуща случай да упорства, че правата му са нарушени. Почти няма човек, работил по негово дело, против който да няма тъжба.

" След като съдът образува делото, съответният арбитър или прокурор би трябвало да си направи отказ ", изясни повода за многочислените каузи от един и същи обвиняем Галя Георгиева.

Въпреки функционалния си имунитет, с какъвто са предпазени магистратите, съдът позволява за разглеждане претенциите на Крокодила и в последна сметка правосъдната система се занимава с всяко негово пояснение на " засегнатост " и " клюка ".

Двойно нарастване на делата за корупция по високите етажи регистрира зам.-председателят на спецсъда Пламен Панайотов. От 25 каузи през 2018 година, през тази те са 50. Причина за честите отлагания на част от мегаделата пък се оказаха двайсетина юристи. Това уточни и арбитър Вилислава Ангелова. Защитниците са едни и същи и се въртят по множеството огромни процеси в Специализирания съд. Става дума за юристите по каузи като КТБ и EVN, процесите против Миню Стайков, Ветко и Маринела Арабаджиеви, Митьо Очите и други. Това, че нямат свободни дати, постоянно блокира работата на съда и бързината на процеса, прецизираха съдиите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР