Рекорден брой американци вече са упражнили правото си на вот

...
Рекорден брой американци вече са упражнили правото си на вот
Коментари Харесай

Рекорден брой американци вече са гласували за президент

Рекорден брой американци към този момент са упражнили правото си на избор на изборите – над 22 млн. души са подали бюлетините с решението кой да бъде идващият президент на Съединени американски щати.

Към петък вечерта гласовете на гласоподавателите съставляват 16% от общия брой, подадени през 2016 година, макар че 8 щата към момента не са калкулирали резултатите си, а жителите имат още две седмици да гласоподават. Това кара специалистите да стигнат до заключението, че до 3 ноември може да бъдат събрани 150 млн. гласа, а процентът на изборната интензивност да надмине равнищата от които и да е избори от 1908 година насам, написа „ Асошиейтид Прес “.

Според национална анкета на изданието The Economist 68% са дали своят вот за демократа Джо Байдън против 29% за републиканеца Доналд Тръмп. Това обаче се дължи на обстоятелството, че измежду последователите на Демократическата партия има по-висока изборна интензивност, което им дава тактическо преимущество в последната фаза от акцията, само че не подсигурява, че техният претендент ще е идващият държавен глава.

Една от главните аргументи за високия прелиминарен избор е пандемията от новия ковид, поради която мнозина избраха да гласоподават по пощата. Едва 18% от гласувалите досега са подали бюлетините си в изборни секции.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР