Рекорд в световната практика по инвитро отбелязаха в САЩ. Здраво

...
Рекорд в световната практика по инвитро отбелязаха в САЩ. Здраво
Коментари Харесай

Американка на 26 години роди бебе от ембрион, замразен преди 24 години

Рекорд в международната процедура по инвитро означиха в Съединени американски щати. Здраво момиченце е било родено през ноември в щата Тенеси от може би най-дълго съхранявания ембрион в историята. Бебето на процедура било заченато преди 24 години и незабавно замразено като ембрион, а тази пролет ембрионът бил размразен и дарен на 26-годишната Тина Гибсън, която е към този момент щастлива майка на едномесечната Ема, оповестява Би Би Си.

" Осъзнавате ли, че съм единствено на 25? С този ембрион можеше да сме най-хубави приятелки, в случай че беше роден тогава ", коментирала младата майка, когато през март схванала каква е историята на бебето, което ще износи. Това обаче нямало значение: " Просто желаех бебе, не ме интересуваше дали ще е международен връх, или не ", разяснява Гибсън в този момент пред Си Ен Ен.

Ембрионът бил дарен от анонимно семейство от Съединени американски щати през октомври 1992 година в Националния център за донорство и като доста други - съхранен, до момента в който не бъде поискан от друго семейство, което не може да зачене по натурален път. В Центъра назовават бебетата като Ема Гибсън " снежни бебета ", тъкмо поради дългото време, което прекарват в специфичните камери. Досега обаче в никакъв случай не е употребен толкоз остарял.

Тина и брачният партньор й Бенджамин Гибсън се обърнали към националния център за ембриони, тъй като поради муковисцидоза мъжът има проблем и с фертилността. " Ема е същинско знамение! Мисля, че наподобява съвършено за човек, който е прекарал толкоз време на студено ", майтапи се младият татко.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР