Реколтата от слънчоглед тази година е двойно по-ниска. Това каза

...
Реколтата от слънчоглед тази година е двойно по-ниска. Това каза
Коментари Харесай

НАЗ: Реколтата от слънчоглед тази година е двойно по-ниска

Реколтата от слънчоглед тази година е двойно по-ниска. Това сподели за „ Фокус “ Ангел Вукодинов – член на Контролния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) за реколтата от маслодаен слънчоглед.
„ В Южна България тече интензивно жътвата, дори тук-там завършва. За страдание резултатите са към половината, на множеството места най-много 60% от естественото. Това значи, че на всички места всеобщо, най-малко в Южна България, е под 200 кг. Има и места, където се жъне 120-130 кг “, разяснява Вукодинов и посочи, че това е надалеч под себестойността. „ Колегите ще понесат съществени загуби и след тези от рапицата. Реколтата от пшеница на множеството места е добра “, добави Вукодинов.
По думите му главната причина за ниската годишна продукция е климатът и извънредно дребното превалявания. „ Последната стопанска година от лятото на 2016 година до момента в региона, в който аз работя, дъждовете са към половината от статистическата норма за последните 100 години “, сподели още Ангел Вукодинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР