Реката в село Мало Бучино е преляля, заля мост и

...
Реката в село Мало Бучино е преляля, заля мост и
Коментари Харесай

Евакуират Мало Бучино, реката преля

Реката в село Мало Бучино е преляля, заля мост и няколко къщи,наложи се евакуацията на един от жителите й, заяви Би Ти Ви. Кметът на София Йорданка Фандъкова сега е на място в селото, с цел да инспектира дейностите по предотвратяването на по-сериозни вреди.

Екипи на Дирекция "Аварийна помощ и предварителна защита " и пожарната към този момент работят на място по отстраняването на казуса.

Очаква се доставянето на спомагателна техника, благодарение на която ще се навлезе в руслото на реката.

Обстановката към този момент е овладяна, осведоми Българска национална телевизия.

В Берковица пък се притесняват от повтаряне на събитията от преди 3 години, когато р. Берковска преля и отнесе няколко здания. До създаване на подпорна стена в най-пострадалия квартал по този начин и не се стигна.

Само за последното денонощие в региона на Берковица са се излели над 37 литра на квадратен метър, или към една трета от плануваното количество за целия декември. Притокът обаче се усилва освен от дъжда, а и от изобилното снеготопене във високите планински елементи.

Държавата е на крайник поради дъжда и бурния вятър в половин България. Предупредителни кодове са в действие за югозападните и северозападните региони. В Министерство на вътрешните работи към този момент работи спешен щаб, защото се чака усложняване на ситуацията.

На Северозапад речните равнища са нараснали, а една от реките с най-високо равнище е Берковска. Около София също има сериозни точки.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР