Река Въча в района на Кричим тече замърсена с вещества

...
Река Въча в района на Кричим тече замърсена с вещества
Коментари Харесай

Река Въча потече с мазни тъмни петна през Кричим

Река Въча в региона на Кричим тече нечиста с субстанции с неразбираем генезис, очевидно наподобяващи мазни водонеразтворими артикули с мрачен цвят. Кметът на града Атанас Калчев внесе сигнал за замърсяването в Окръжната прокуратура в Пловдив през днешния ден, заяви пресслужбата на общината.

Констатираното водно замърсяване води до увреждане на съставен елемент води, водната екосистема, до заличаване на ларвите и хайвера на рибите, обедняване на биологичното многообразие или до затруднено възобновяване на естествените екосистеми, с което се слага в екологичен риск водното тяло и въздейства отрицателно върху състава на водните популации/местообитания и при положение, че не се вземат съответни ограничения ще сътвори причина за измерима негативна смяна в положението на естествен запас в интерес на обществото, е позицията на кмета.

 Река Въча потече с мазни тъмни петна през Кричим
Т
ой припомня, че река Въча е част от Националната екологична мрежа Натура 2000 и попада в Защитена зона " Родопи –Западни ", тя е в листата на предпазени зони за запазване на дивите птици и в листата на предпазени зони за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фауна.

Изхвърлените в природата замърсители могат да трансформират формата и състава си, да се натрупват в природата, да навлизат в хранителната верига и да оказват влияние върху човешкото здраве, написа кметът до прокуратурата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР