Река Чая е излязла от коритото си и е заляла

...
Река Чая е излязла от коритото си и е заляла
Коментари Харесай

Река Чая е излязла от коритото си и е заляла пътя за Крумово

Река Чая е излязла от коритото си и е заляла пътя за Крумово под ЖП надлеза Ягодово-Катуница, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация. Движението е спряно. Предприемат се ограничения като на мястото са екипи от РД "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и полицията.

Нивото на река Марица е нараснало, само че е надалеч под сериозната точка. За момента само в две обитаеми места - с. Крушево- община Първомай и с. Болярино -община Раковски, отводнителните канали са достигнали своя най-много и се следи ежечасно равнището им.

Обстановката с огромните язовири на територията на региона е под надзор. Пикът на оптималния приток вода към язовирите от каскада Доспат -Въча е доближат по обед и се чака в идващите часове понижаване на постъпващата в язовир Цанков камък вода. В язовир Въча все още има още 15,6 благ. куб. м свободен размер, който е задоволителен да поеме постъпващата вода отсега нататък.

Малките язовири, стопанисвани от общините в региона, имат задоволително свободен размер, като единствено тези в община Карлово са 65 % запълнени. Язовирите на Напоителни системи Пясъчник, Домлян, Брягово, Леново, 40-те извора, Сушица имат огромни свободни размери и няма риск от преливане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР