Режисьорката на популярната еротична трилогия „Петдесет нюанса сиво“ Сам Тейлър-Джонсън

...
Режисьорката на популярната еротична трилогия „Петдесет нюанса сиво“ Сам Тейлър-Джонсън
Коментари Харесай

Режисьорката на 50 нюанса сиво снима филм за Ейми Уайнхаус

Режисьорката на известната еротична трилогия „ Петдесет нюанса сиво “ Сам Тейлър-Джонсън ще снима биографичен игрален филм за английската певица Ейми Уайнхаус, заяви Guardian. Създателите на бъдещата продукция със заглавие " Back To Black " - кръстена на втория и финален студиен албум на Уайнхаус, сега търсят подобаваща актриса за ролята на Ейми. Самата Тейлър-Джонсън е била близка другарка с отишлата си от този свят едвам на 27 години певица. Режисьорката към този момент не разкрива елементи от сюжета, само че е известно, че той ще споделя за живота на звездата от нейния напредък до трагичната ѝ и изненадваща гибел, написа в. Сега.



Проектът ще бъде финансиран от фамилията на певицата, което получи достъп до нейното финансово завещание след гибелта ѝ през 2011-а. Преди време бащата на Ейми, Мич Уайнхаус, разкритикува документалния филм „ Ейми “, който през 2016-а получи „ Оскар “, наричайки го „ ужасяващ “ и заявявайки, че в него щерка му е показана във допустимо най-лошата светлина.

Сам Тейлър-Джонсън от години се пробва да реализира този план. Първоначално фамилията стартира да си партнира през 2018 година с продуцентите Алисън Оуен и Дебра Хейуърд. По това време беше оповестено, че приходите от кино лентата ще бъдат в изгода за фондацията на името на Ейми Уайнхаус. „ Сега се усещаме в положение да почетем изключителния живот и гений на Ейми. Знаем, че посредством фондацията същинската история на нейното заболяване може да помогне на мнозина други, които може би изпитват сходни проблеми “, акцентира тогава Мич Уайнхаус.

Биографична лента с Нуми Рапас в ролята на Уайнхаус беше рекламирана през 2015 година, само че по този начин и не съумя да се осъществя. Запитан през 2018 година кой би могъл да изиграе ролята на певицата, татко ѝ беше декларирал: „ Нямам нищо срещу да се обзаложа, че ще бъде непозната млада британска, и то лондонска, актриса, която да наподобява мъничко на Ейми “.



Уайнхаус стана световноизвестна през 2003 година след излизането на дебютния ѝ албум Frank. Вторият албум Back to Black се появи през 2006-а, а 2 години по-късно завоюва рекордните за жена реализатор 5 от 6-те си номинации за влиятелните музикални награди „ Грами “. Ейми Уайнхаус бе открита мъртва в дома ѝ в Лондон на 23 юли 2011 година Официалната причина за кончината на певицата бе оповестена като „ алкохолно отравяне “. Така тя се причисли към мистичния „ Клуб 27 “ на отишли си без време актьори на възрастта от 27 години – Брайън Джоунс от Rolling Stones, Джими Хендрикс, Джим Морисън, Джанис Джоплин, Кърт Кобейн.

Първият игрален филм на режисьорката Сам Тейлър-Джонсън е драмата за ранните години от живота на Джон Ленън Nowhere Boy. Следващият ѝ план „ Петдесет нюанса сиво “ носи над 560 милиона $ облага в световния боксофис, само че също по този начин печели и номинация на Тейлър-Джонсън за най-лош режисьор. Пътят ѝ продължава със сериала с Наоми Уотс Gypsy, преустановен след един сезон в Netflix, и с акомодация на спорната книга на Джеймс Фрей „ Милион късчета “ (A Million Little Pieces).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР