Режисьорът Томас Жоли е назначен за артистичен директор на церемониите

...
Режисьорът Томас Жоли е назначен за артистичен директор на церемониите
Коментари Харесай

Томас Жоли-креативният и смел директор на церемониите в Париж 2024

Режисьорът Томас Жоли е назначен за артистичен шеф на церемониите по откриването и закриването на Олимпийските и Параолимпийските игри в Париж през 2024 година

Театралния и оперен режисьор ще има по-малко от две години, с цел да приготви четирите церемонии, като тази по откриването на Олимпийските игри ще бъде на брега на река Сена на 26 юли. Рекордните 600 000 фенове ще следят онлайн спектакъла на емблематичната река, вместо това да се случи както всекидневно на стадион. Шоуто ще показа изключителното завещание на френската столица.

Разкриването на името на режисьора беше дълго чакано. След една година на размисъл и повече от 70 прегледани профила от всички артистисни сфери, Тиери Ребул, шеф на марката Париж 2024, разгласи името на надарения Томас Жоли. Той е артистичен шеф на La Piccola Familia, театрална компания основава от него в родния му град Руан през 2006 година От началото на 2022 година Жоли управлява и Националния трагичен център в Анжер, където отличителното е, че се дава изява на всички театрални изкуства.

През 2015 година получава премията на името на Жан-Жак Готие за млади гении във френския спектакъл, както и наградата " Молиер " за режисьор на обществен сценичен театър за Хенри VI. Именно неговите знания за представления онлайн, спектакъл и опера са отличили Жоли от останалите профили. Самият той показа в обществените мрежи, че прави обществен спектакъл с упоритостта да доближава до допустимо най-вече хора, като отбелязва, че " на церемониите в Париж 2024 ще бъде целият свят ". И това му носи повече наслада, в сравнение с боязън.

Тиери Ребул отбелязва, че това, което го е впечатлило е дързостта на младия режисьор, който съгласно него е доста изобретателен и самоуверен. Но на първо място Ребул приветства " способността му да смесва познания, които са както типичен, по този начин и близки до необятната аудитория ". " Когато преминем от Шекспир към Стармания, виждаме, че той има този еклектизъм ", споделя Ребул.

Изборът на един-единствен артистичен шеф за четирите церемонии от организационият комитет оправдават с желанието за " поредност сред церемониите ".

Организаторите имат условие към режисьора по време на спектаклите да сътвори мощна връзка с публиката. Те са уверени, че церемониите в сърцето на френската столица ще бъдат доказателство за неговия гений.

" Когато чух за концепцията на церемонията по откриването на Олимпийските игри на Сена, бях изумен от невероятната упоритост, която си сложи Организационният комитет ", споделя Жоли.

Thomas Jolly: « Il y a bien sûr une pression, mais la joie apaise ma peur. Je fais du théâtre public avec l’ambition de m’adresser au plus grand nombre. Là, cela va être le monde entier! »
— Le Monde (@lemondefr)

През идващите месеци Томас Жоли би трябвало да построи своя екип от сценографски, хореографски и музикални гении, с цел да оправдае гласуваното му доверие да оглави церемониите на Париж 2024. А те се чака да бъдат гледани от милиони телевизионни фенове по целия свят.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР