Режимът на водата в Перник най-вероятно ще бъде премахнат през

...
Режимът на водата в Перник най-вероятно ще бъде премахнат през
Коментари Харесай

Министър Аврамова: В Перник няма да има воден режим от юни

Режимът на водата в Перник най-вероятно ще бъде отстранен през юни, заяви министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова пред Българска национална телевизия. Според нея сега в бент. " Студена " има към 17 млн. куб. м вода, а при количество от над 20 млн. куб. м стартира изпускане на язовира.

" Към момента язовирът е цялостен, по тази причина чакам по преценка на РЗИ-Перник, както и на министъра на околната среда и водите, режимът на водоподаване в града да бъде отстранен още през юни ", съобщи Аврамова.

Тя уточни, че сега с отпуснатите от страната 30 млн. лева общината прави рехабилитация, замяна и създаване на мрежата в самия град. Предстои реализирането на план на стойност над 103 млн. лв. по оперативна стратегия " Околна среда " с бенефициент ВиК-Перник.

" Водопроводната мрежа е доста остаряла, има доста повреди и това изяснява за какво се взима вода хем от язовира, хем от новопостроения тръбопровод до града ", изясни министърът. И увери, че водата в града е годна за пиянство.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР