Режим на уличното осветление заради скъпите сметки за ток ще

...
Режим на уличното осветление заради скъпите сметки за ток ще
Коментари Харесай

И в Брацигово гасят лампите по график заради скъпия ток

Режим на уличното осветяване поради скъпите сметки за ток ще има и в община Брацигово. Това излиза наяве от послание на кмета Надежда Казакова към жителите в общината.

“Намираме се в една без подозрение комплицирана икономическа конюнктура. Повишаването на цените на електрическата енергия и горивата докара до неизбежно увеличение на цените на съвсем всички артикули и услуги. В тази връзка Община Брацигово, както и всички други общини в страната е изправена пред увеличение на разноските, нужни за естественото действие на всички действия и услуги.

В последните месеци разноските ни за електрическа енергия набъбнаха фрапантно в резултат стремглавото повишаване на национално равнище, разяснява Казакова. Предстоят сложни месеци за общинския бюджет, защото предстоящите доходи са сходни с миналогодишните, а предстоящите разноски са в пъти по-големи, поради скока в цените. Пример за това е сравнението на сметките за електрическа енергия на общината за месец декември 2020г.- 19251.66 лв. и месец декември 2021г.- 46668.52 лв..
свързани новини2607на 20.01.2022
Във връзка с това в интервала от 24.01.2022г. до 30.04.2022г. в това число за икономисване на електрическа енергия ще бъде въведено краткотрайно изключване на уличното осветяване в общината в избрани часове по график.

Ръководството на Община ще постави оптимални старания популацията на Общината да бъде наранено във допустимо най-малка степен от тези процеси, само че следва да е ясно, че влошената икономическа конюнктура в страната неизбежно ще окаже отрицателно въздействие върху някои бъдещи проекти за развиването и модернизирането на нашата община “, написа кметът Надежда Казакова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР