Регулирането и постигането на пълен контрол над дишането вече не

...
Регулирането и постигането на пълен контрол над дишането вече не
Коментари Харесай

Колко важно е дишането за ефекта от фитнеса?


Регулирането и постигането на цялостен надзор над дишането към този момент не е процедура, непокътната единствено за практикуващите йога. То се трансформира в първостепенна задача и за феновете на фитнеса . И за тях нормалната техника „ дишай-издишай “ към този момент отстъпва място на характерни дихателни придвижвания, изискващи присъединяване на тъкмо избрани мускулни групи . Според водещи фитнес инструктури новият модел за вярно дишане по време на подготовка има извънредно значимо значение за по-големи изгоди от нея.

Своеобразен шлагер измежду инструктурите и практикуващите фитнес по света през последните месеци са упражненията за вярно дишане по време на подготовка . В доста от огромните фитнес институции в Съединени американски щати даже се организират специфични образования измежду потребителите за възстановяване на дишането им. Според експертите вярното дишане е аспект, на който прекомерно малко от трениращите отдават нужното внимание. Те сичтат, че позитивната смяна в това отношение ще докара до доста по-задоволителни резултати от всяка подготовка.

По време на фитнес подготовка вярното дишане е това, при което раменете не се повдигат и спускат с всяко поемане и издишване. Експертите поучават дихателните придвижвания да се реализират главно с диафрагмата , което ще помогне за по-оптимално подсилване на мускулатурата и в допълнение ще понижи риска от контузии по време на подготовка.

Учестеното дишане при физическо натоварване е естествена реакция на организма за повишение притока на кръв и О2 към мускулатурата и активиране на цялостния й кратковременен капацитет. Същевременно с това обаче честото дишане води до бързо акумулиране на млечна киселина в мускулите и по-лесното им „ изморяване “. Това е и повода за поява на присъщата мускулна тресчица след натоварването. Бързото настъпване на умората е и причина за по-непълноценна подготовка. Нещата ще стоят по друг метод, в случай че се усвоят техниките за вярно дишане във фитнеса.

Свързани публикации.. Когато от мускулна тресчица страдат и постоянно трениращи 0 Какво не трябва да ядем преди фитнес? 0 Техники за дишане, които ни успокояват преди изпит 0

Според експертите гръдното дишане благодарение на ребрените мускули би трябвало да има по-скоро допълваща роля при трениращите и те би трябвало да дишат главно посредством диафрагмата си. Това ще помогне за отбягване придвижванията на раменете и няма да натоварва ненужно мускулите на врата по време на подготовка. Така изгодите от нея ще се концентрират главно върху тренирата мускулна група и ше се понижи рискът от странични контузии.

Диафрагменото дишане в последно време се предлага като прийом за преодоляване на нервното напрежения и релаксиране на съзнанието. Днес то се преглежда и като способ за възстановяване резултата от фитнеса. При това способ, който излишно се подценява. Усвояването му от трениращите ще помогне за реализиране на по-голяма устойчивост , закъснение настъпването на отмалялост, а оттова и за постигане на по-добри резултати за мускулатурата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР