Регистрираните телефонни измами за първите шест месеца на тази година

...
Регистрираните телефонни измами за първите шест месеца на тази година
Коментари Харесай

Над 400 са телефонните измами от началото на годината

Регистрираните телефонни измами за първите шест месеца на тази година са 408, по отношение на 380 за същия интервал на предходната година. Това съобщи Стефан Попов от бранш "Измами " в Главна дирекция "Национална полиция " пред Българска национална телевизия.

Попов сподели още, че незаконните групи прозвъняват десетки, от време на време и стотици номера всекидневно. След това за известно време да не създадат нито едно позвъняване. 2012 година това закононарушение беше в така наречен "латентна сфера ". Хората не ги заявяваха, най-много от боязън и позор.

Има позитивна наклонност за откриване на сходни измами - 61 разкрити през тази година, по отношение на 27 предходната година. Най-крупната отмъкната сума е към 100 000 лева, сподели Попов.

Основният сюжет сега е този, при който телефонни измамници се показват за служители на реда, за попречване на "престъпление ".

Областите Велико Търново, Плевен и Русе са първенци по брой на групите, занимаващи се с телефонни измами. Основният проблем е, че провинилите се получават ниски санкции. Дори има случай, в който телефонен рецидивист е правил машинация от пандиза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР