Регистър на незаконни постройки в Столипиново започват да правят в

...
Регистър на незаконни постройки в Столипиново започват да правят в
Коментари Харесай

Броят незаконните къщи в Столипиново

Регистър на противозаконни постройки в " Столипиново " стартират да вършат в регион " Източен ". Според предварителните данни близо 90 % от постройките в махалата, в това число и къщи, са построени без наложителните документи - план, строително позволение и акт за въвеждане в употреба. Не е изключено при един по-силен земетръс кварталът да бъде подравнен със земята, защото доста от постройките нямат постоянни основи, а структурата им не е съобразена с нормите за резистентност.

" Започваме броене на всички постройки, в това число и тези, които са вдигнати в последните 15-20 години. Целта е да имаме цялостна информация за положението на сградния фонд в квартала, а също по този начин какъв брой хора живеят в къщите. С този разбор ще можем да създадем стратегия за последващите дейности ", изясни кметът на региона Николай Чунчуков.

В администрацията към този момент няма точна картина какъв е статутът освен на къщите колиби, само че и на палатите, окичени с гипсови орнаменти и сателитни чинии. През предходната година в " Столипиново " бяха съборени близо 150 противозаконни постройки, най-вече дребни дюкянчета и гаражи, в които въртяха вземане-даване с кебапчета и кюфтета от незнаен генезис. В края на януари багерът унищожи още 30-на павилиона. Акциите ще продължат, с цел да се научат хората, че нямат право да строят без документи, предизвести Чунчуков. Той описа, че освен в Арман махала, където електрически дирек е бил вграден в къщата, само че и в " Столипиново " стават сходни " чудеса ". Един от " строителите " е зазидал освен дирек, само че и електрическо табло, което беше инсталирано на него. Бутнахме го, увери районният кмет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР