Регионалното сдружение на малкия и среден бизнес – Враца /РСМСБ/

...
Регионалното сдружение на малкия и среден бизнес – Враца /РСМСБ/
Коментари Харесай

Обучителна програма подкрепя малкия бизнес в Северозапада

Регионалното съдружие на дребния и междинен бизнес – Враца /РСМСБ/ стартира обучителната си „ Програма BASE – моят бизнес е моето бъдеще ". Откриването бе във врачанския хотел ”Лева “, където ще се организират и лекциите. Проектът, подсилен от Фондация „ Америка за България “, е безвъзмезден, предопределен за начинаещи бизнесмени.
Срещата откри първият преподавател на образованието – Елеонора Негулова – ръководител на Националното съдружие на дребния и междинен бизнес и бизнесмен в бранша, с 25 годишен опит.
На срещата участва персонално президентът на Фондация „ Америка за България “ Нанси Шилър, която описа за сполучливия модел в Америка с повече от 60-годишна история. В България Фондацията работи най-вече в градовете Враца, Габрово и Търговище.
Партньори на „ Програма BASE – моят бизнес е моето бъдеще " в област Враца са общините Враца, Мездра, Криводол и Хайредин. На откриването участва зам.-кметът на община Враца Мария Попова и кметът на община Мездра инж. Генади Събков, който съобщи пред бъдещите предприемачи: „ Радвам се, че сте избрали верния път – да инвестирате в себе си. Изключително значимо е, че сте го осъзнали, без значение на какъв брой години стартирате концепция и сте подготвени да я реализирате. Важно е, че ще разчитате на личните си сили. Ако нещо ни липсва на нас, българите, това е самочувствие. Имаме познание, имаме умеене, потенциал и капацитет, само че би трябвало малко самочувствие, някой да ни побутне “, добави още кметът.
Той изрази вяра, че нужното самочувствие ще пристигна от опита на лекторите, които без подозрение са претърпели удачите и неудачите на локалното развиване.
„ Бъдете дейни по време на курса. Свикнали сме, когато нещата са ни подарък, да се отнасяме малко несериозно. Напротив, този подарък, който ще получите с този курс, го приемете извънредно съществено, с признателност и с озлобление крадете от занаята, който ще ви бъде показан. Не се отчайвайте! “, прикани присъстващите инж. Събков.
Двама млади бизнесмени, минали нелекия път от концепцията до реализацията на своя бизнес, показаха своя опит, при който нееднократно са оставали без средства или мотивация, само че не са се отказали.
Моделът на програмата обгръща курс от 12 обучителни лекции, показващи на практика пътя от концепцията за бизнес до сполучливата му реализация, който постоянно е много бодлив и зависи от голям брой фактори.
Обучителната стратегия е интерактивна, а в края ще има и финансови тласъци за най-хубавите 5 бизнес хрумвания, под формата на награден фонд.
Лекциите ще се организират всеки четвъртък в заседателната зала на хотел „ Лева “.
Фондация „ Америка за България “ търси предприемчиви организации с новаторски дух и дейни водачи, които имат визия и потенциал да осъществят положителна смяна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР