Регионалният съд в Дюселдорф в Германия издаде забрана на Intel

...
Регионалният съд в Дюселдорф в Германия издаде забрана на Intel
Коментари Харесай

Германски съд забрани процесори на Intel

Регионалният съд в Дюселдорф в Германия издаде възбрана на Intel да продава част от процесорите си. Причината е настоящо дело по патентен спор сред Intel и компанията R2 Semiconductor, оповестява AnandTech.

R2 счита, че Intel е нарушила патенти, които има. Intel пък упреква R2, че са " патентен трол ", като се възползват от нискокачествени патенти, с цел да печелят от други компании.

Въпреки това съгласно съда, Intel е нарушила един от патентите на R2 за технология, която контролира волтажа в чиповете. Затова се издава и възбрана да се продават процесори от сериите Ice Lake, Tiger Lake, Alder Lake, Xeon Scalable Ice Lake Server. Съответно не могат да се продават и устройства, които употребяват тези процесори. Повечето от тях към този момент не са на пазара, само че към момента има устройства с Alder Lake.

Intel показва отчаяние от решението и споделя, че ще го апелира. Засега възбраната не влиза в действие незабавно и устройствата могат да продължат да се продават. Компанията отбелязва, че в Съединени американски щати е съумяла да завоюва друго сходно дело против R2 и там един от патентите е бил разгласен за недействителен. Според Intel R2 просто завежда каузи серийно и откакто не е съумяла в Съединени американски щати, се опитва в Европа.

R2 е на друго мнение. Компанията приветства решението на съда и споделя, че ще желае възбраната да бъде изпълнена. Според R2, през 2015 година Intel е желала да влага в R2, само че в следствие се е отказала на финалната права.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР