Регионалният парламент на Каталуния днес трябва да се произнесе по

...
Регионалният парламент на Каталуния днес трябва да се произнесе по
Коментари Харесай

Каталуния избира приемника на Пучдемон

Регионалният парламент на Каталуния през днешния ден би трябвало да се произнесе по избирането за министър председател на локалното държавно управление на Хоаким Тора, последовател на идеята за самостоятелност на испанската област, определен от Карлес Пучдемон да продължи опълчването с Мадрид, съобщи Агенция Франс Прес.

Възпрепятстван от правораздаването да оглави още веднъж държавното управление на Каталуния, Пучдемон се помири с разновидността да съобщи щафетата, без обаче да се отхвърля от политическото си въздействието, нито пък да отстъпва пред предизвикването, отправено към испанското държавно управление с декларацията за самостоятелност, която не се претвори на дело, от 27 октомври предходната година.

Това докара до избора на Хоаким Тора, прочут като Ким Тора. Новак в политиката, Тора, който е на 55 години, не е привързан с избрана партия, само че е решен, също като Пучдемон, да продължи острото опълчване с Мадрид.

Той има ясна позиция да се придържа към твърдата линия, към идеята за самостоятелност, не е изключително податлив към политическа нормализация, разяснява Ориол Бартомеус, професор по политически науки в Автономния университет на Барселона, представен от Българска телеграфна агенция. Ким Тора е доста лоялен на Пучдемон и на най-радикалното крило на сепаратистите, добавя анализаторът Антонио Барозо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР