Регионалният министър Гроздан Караджов посочи, че вчера се е върнал

...
Регионалният министър Гроздан Караджов посочи, че вчера се е върнал
Коментари Харесай

Гроздан Караджов: Видинските пътища са едни от най-лошите в страната

Регионалният министър Гроздан Караджов уточни, че през вчерашния ден се е върнал от Видин, обиколил е цялата област, минал е през най-лошите пътища, в това число и по места с липса на такива.
"Минах през горски пътища, по които няма нищо, не знам по какъв начин тези хора пътуват до най-близкия град, нямаше и обсег на мобилните мрежи ", добави той.
Министърът означи, че към този момент има явен проект и карта със периоди, хората от Видин са удовлетворени. Ще стартира строителството през лятото, на тази липса на път, за която хората заплащат винетка, добави Караджов.
Увеличение на винетките няма да има, те са по-скоро за понижаване.
"Винетките сега заплащат две трети от цялата сума, събрана от тази система - тол, плюс винетки. Това не е почтено, във всички останали европейски страни две трети от събраните суми се заплащат от тежкотоварните транспорти ", съобщи министърът на районното развиване и благоустройството и вицепремиер Гроздан Караджов пред NOVA.
По думите му, това е комуникирано от негова страна с превозвачите още през януари. Той уточни, че в случай че се мисли за понижение на таксите, то ще бъде от януари идната година, защото те са платени за тази година.
Според Гроздан Караджов финансирането на нашите пътища е било доста дисбалансирано. "Това, че с нулев обсег са били всички второкласни пътища в България, е повода сега те да са безусловно помлени и да не наподобяват на нищо ", сподели Караджов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР