Регионалният министър Андрей Цеков заговори за разширение на автомагистрала Тракия“.

...
Регионалният министър Андрей Цеков заговори за разширение на автомагистрала Тракия“.
Коментари Харесай

„Изчерпан капацитет“: Регионалният министър планира разширение на „Тракия“

Регионалният министър Андрей Цеков заприказва за уголемение на автомагистрала „ Тракия “. В изявление за Българска национална телевизия той уточни, че

потенциалът на тази автомагистрала за съществена пътна артерия от дълго време е привършен и не може да поеме трафика към морето. “

По думите му по данни на Агенция „ Пътна инфраструктура “ през лятото през една точка минават към 105 хиляди транспортни средства дневно. Именно поради това министърът съобщи, че се възнамерява уголемение с още едно платно в посока.

Министърът обаче не посочи дали въпросното уголемение се възнамерява за цялата 360-километрова автомагистрала. Цеков не уточни какъв брой би коствало начинанието и за какъв брой време би могло да бъде готово.

Припомняме, че същата концепция за уголемение на „ Тракия “ имаше и някогашният министър Иван Шишков, само че единствено за първите към 168 километра – от София до Оризово.

Магистралата, която бе главно приключена преди към 10 години, тук-там към този момент се нуждае от главен ремонт. Припомняме, че инспекция на Министерство на регионалното развитие откри по-тънък и фалшив асфалт на два лота – от Стара Загора до Ямбол. Дължината им е общо към 70 километра, като те ще би трябвало да бъдат ремонтирани главно.

На този декор през май бе стартирана процедура за главен ремонт на две дублиращи трасета на автомагистралите „ Хемус “ и „ Тракия “. Подобни трасета биха разтоварили трафика от главните автомагистрали.

Обществената поръчка е разграничена в две позиции. Едната е за главния ремонт на към 23 километра от първокласния път София – Ботевград, който е дублиращо трасе на автомагистрала „ Хемус “. Другата е за ремонта на 58.5 километра от първокласния път сред София и Пловдив, който се явява дублиращо трасе на автомагистрала „ Тракия “.

Проверка в Регистъра за публични поръчки демонстрира, че ремонта на дублиращото трасе на „ Хемус “ предложения са подали 12 участника, а за това на „ Тракия “ – 13. Офертите са отворени на 4 юли, като към момента не е ясно по кое време ще бъдат отворени и ценовите им оферти.

Прогнозната стойност на търга е малко над 123.3 млн. лева без Данък добавена стойност, само че в документите е записано, че ценовите оферти на участниците могат да надвишават сумата. Ремонтите ще продължат към две години.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР