Регионалните управления на образованието са съдействали на деца от засегнатите

...
Регионалните управления на образованието са съдействали на деца от засегнатите
Коментари Харесай

Учениците от наводнените райони се явиха успешно на изпита по математика

Регионалните ръководства на образованието са съдействали на деца от засегнатите от наводнения региони да се явят на изпита по математика за 7 и 10 клас, който се организира през днешния ден.

Съвместно с представители на локалната администрация е основана организация за естественото протичане на националното външно оценяване. В учебните заведения в Софийска област, където не е имало проблем учениците да положат изпита. По информация на РУО-София учебните заведения в региона не са наранени от проливните дъждове и националното външно оценяване е протекло обикновено.

Експерти от РУО-Монтана са оказали поддръжка на две деца от село Черно поле, които учат в учебното заведение в Брусарци. Разрушен от проливните дъждове мост направил съвсем невероятно напредването им. Представители на районното ръководство на образованието в Монтана дружно с кметовете на общините Брусарци и Ружинци и шефът на учебното заведение в Брусарци, са били в непрестанен контакт със фамилиите в търсене на решение. В последна сметка учениците са съумели да се явят в точния момент за изпита.

В област Русе ден преди провеждането на НВО шефът на ОУ " Отец Паисий " в Мартен е уведомил началника на РУО, че е прекратено електрозахранването на постройката. Своевременно е подаден сигнал до Енерго-Про Русе, които са подхванали дейности за премахване на казуса. Аварията е била отстранена и не е имало проблем учениците да положат изпита.
 Вариант 2 се падна на изпита по математика за учениците от 7 и 10 клас
Вариант 2 се падна на изпита по математика за учениците от 7 и 10 клас

Над 117 000 деца се явяват на втория наложителен изпит днес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР