Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен констатира завишаване стойностите на

...
Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Плевен констатира завишаване стойностите на
Коментари Харесай

РЗИ - Плевен препоръча водата в Червен бряг да се ползва само за хигиенни и битови нужди

Регионалната здравна ревизия /РЗИ/ в Плевен установи завишаване стойностите на индикатор "мътност " в питейната вода на Червен бряг. По тази причина бе обещано наставление водата да се употребява единствено за хигиенични и битови потребности, оповестиха от инспекцията.

Не са открити други отклонения от здравните правила по изследваните химични и микробиологични индикатори. В пунктовете, от които е взета водата, е регистрирано съществуване на остатъчен свободен хлор, което е показателно за осъществена качествена дезинфекционна обработка на водата.

Инспекцията предлага подаваната вода от водопроводната мрежа на Червен бряг към сегашния миг да не се употребява за пиянство и готвене, а единствено за хигиенични и битови потребности. За питейни потребности да се употребява бутилирана трапезна вода или ниско минерализирана минерална вода.

При нормализиране на ситуацията и привеждане на водата към условията на Наредба 9/2001г. за качеството на водата, предопределена за питейно-битови цели РЗИ - Плевен ще уведоми популацията навреме.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР