Регионалната организация в Пловдив на Съюз на слепите в България

...
Регионалната организация в Пловдив на Съюз на слепите в България
Коментари Харесай

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов получи юбилейна грамота от регионалната организация на Съюз на слепите в България

Регионалната организация в Пловдив на Съюз на слепите в България връчи през днешния ден на заместник-кмета по просвета, археология и туризъм Пламен Панов „ Юбилейна грамота “ за „ принос в развиването на организацията, обществено приобщаване на хората със зрителни увреждания и повишение на качеството на техния живот “.  

Поводът е 100-годишния празник на сдружението и в символ на благодарност за положителното партньорство. През юли тази година, с поддръжката на общината, в Балабановата къща в Стария град се откри годишната галерия на членове на Съюз на слепите в България - Регионална организация -Пловдив. Красивата експозиция показа извънредно забавни и атрактивни произведения - картини, керамика, бижута, плетива и грънчарски произведения, сътворени с креативния капацитет и естетическо възприятие на хора със зрителни увреждания от Пловдив.  
Пламен Павлов: Определянето на Велико Търново за историческа и духовна столица ще ни изкара от хиперцентрализма
По мотив самодейността Денят на Търновската конституция 16 април да бъде разгласен за формален празник на България, а Велико Търново да по...



Изложбата още веднъж бе отдадена на 100-годишнината от основаването на Съюз на слепите в България. Организирането на дни на творчеството на хора с повредено зрение е традиция, почнала още през 2001-ва година, ОИ „ Старинен Пловдив ” бе хазаин на събитието за четвърта година, а община Пловдив обичайно поддържа изявите на сдружението. Изложбата тогава бе открита от заместник-кмета Пламен Панов, а членовете на Съюз на слепите в България - Регионална организация Пловдив бяха подготвили и къса музикално – поетична стратегия.  

„ Благодаря ви за оказаната чест! Искрено ме развълнувахте! Искам още веднъж да заявя, че в лицето на кмета на Пловдив Здравко Димитров, в мое лице, както и на екипа на отдел „ Култура “ имате правилен съидейник и сътрудник. С наслада и подготвеност ще продължаваме да поддържаме самодейностите на Съюза. “, сподели заместник-кметът Пламен Панов.  

Преди визитата в Дома на културата, представителите на Съюза бяха на среща при Кмета Здравко Димитров, който бе почетен с най-високото отличие „ Юбилеен плакет “ на Съюз на слепите в България.
Пламен Павлов: Първите Асеневци трансфораха една забравена и бедна византийска провинция във велика мощ
Професор лекар Пламен Павлов е историк, учител, стихотворец и журналист, почетен жител на Велико Търново, притежател на Знака на Незав...

 

Още от ПЛОВДИВ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР