Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Шумен

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Шумен
Коментари Харесай

РИОСВ-Шумен обявява конкурс за детска рисунка на тема Влажните зони, техните обитатели и водата

Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Шумен афишира конкурс за детска рисунка на тематика "Влажните зони, техните жители и водата ", на днешния Международен ден на влажните зони, оповестяват от пресцентъра на екоинспекцията.

Конкурсът е предопределен за възпитаниците на детските градини в Шуменска и в Търговищка област. Условието за присъединяване е рисунките да дават отговор тематично на поставената концепция.

В продължение на месец, само че не по-късно от 2 март, те могат да се изпращат на адреса на екоинспекцията или да бъдат донесени на място, съпроводени с информация за имената на създателя, възрастта му, коя детската градина посещава и телефонен номер за противоположна връзка. Жури ще дефинира трима спечелили, които ще получат грамоти и награди.

Най-добрите произведения ще бъдат подредени на 22 март в галерия, в Информационния център на екоинспекцията, която ще бъде отдадена на Деня на водата.

Всяка година на 2 февруари в интернационален мащаб се провеждат начинания с концепцията да се насочи вниманието на обществеността към значимото значение на влажните зони за хората и за планетата. Денят се отбелязва и във връзка на подписването на Рамсарската спогодба през 1971 година - световно съглашение, което се концентрира върху характерната екосистема на влажните зони, а нашата страна е една от първите, подписала конвенцията, напомнят от пресцентъра на РИОСВ-Шумен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР