Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Перник

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Перник
Коментари Харесай

Издаден е акт за спиране на два от генераторите на „Топлофикация-Перник“

Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) - Перник през днешния ден издаде насилствена административна мярка за прекъсване на активността на парогенератори 4 и 5 на „ Топлофикация - Перник “. Мярката е наложена поради открито потребление на забранен тип гориво – биомаса, в нарушаване на издаденото сложно позволение на сдружението. Спирането ще бъде осъществено, като се прекрати подаването на горива към котлите за наложително извеждане от употреба. Срокът на деяние на мярката е до осъществяване на изискванията на настоящото сложно позволение.

Във връзка с предписание на основния прокурор на Република България Сотир Цацаров Министерство на околната среда и водите (МОСВ) предприе незабавни дейности за осъществяване на инспекции на място в „ Топлофикация – Перник “ АД, Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ ЕАД, „ Топлофикация – Сливен “ ЕАД и Топлоелектрическа централа „ Брикел “ ЕАД. Проверките се правят от командировани чиновници на Регионални инспекции по околната среда и водите, които са разнообразни от тези, на чиято територия се намират проверяваните сдружения.

Всички разпоредени от основния прокурор инспекции за съблюдаване условията на Закона за запазване на околната среда и Закона за ръководство на отпадъците ще бъдат осъществени от Министерство на околната среда и водите в инструкции период от 1 месец. Ще бъдат тествани издадените разрешителни за предпазване и изгаряне на боклуци, документите за реализиране на индустриалната активност на топлофикационните дружества; типът и количеството съхранявани и употребявани за горене боклуци и сходството им с документите на сдруженията. На прокуратурата ще бъдат предоставени и данни за осъществени измервания и проби.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР