Регионалната инспекция по околната среда и водите-Пловдив (РИОСВ) извърши незабавна

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите-Пловдив (РИОСВ) извърши незабавна
Коментари Харесай

Провериха сигнал за запрашаване и шум от кариерата над Белащица

Регионалната ревизия по околната среда и водите-Пловдив (РИОСВ) извърши незабавна инспекция по сигнал за запрашаване и звук от кариерата над Белащица, оповестиха от екоинспекцията.

Проверката е посочила, че производството от находище " Белащица-юг " е почнало на 27 октомври. Седмица преди този момент е имало подготовка, а през октомври общо девет дни е осъществявана експедиция на към този момент придобит и модифициран материал.

В този интервал не са осъществявани взривни действия. Експертите са установили, че концесионерът извършва даденото от РИОСВ-Пловдив през юли тази година наставление за оросяване при обновяване на добивната активност, който е с непрекъснат период за осъществяване.

Към момента на инспекцията пътищата в базата и пътят от изхода й до включването му в републиканския път Белащица-Гълъбово са омокрени. Оросителната апаратура към транспортните ленти работи, като е обезпечена вода към системата.

Транспортните средства, с които се изнася модифицираният материал са покрити с платнища. Концесия за рандеман на строителни материали - мрамор от находище " Белащица-юг " е за 25 години и той изтича при започване на февруари 2022 година.

Работата на кариерата беше спряна след акт на Министъра на енергетиката за прекъсване концесионния контракт, само че с решение на Върховния административен съд от 10 юни този акт бе анулиран, а активността на сдружението - обновена.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР