Реформаторски блок – Глас Народен застава в категорична подкрепа на

...
Реформаторски блок – Глас Народен застава в категорична подкрепа на
Коментари Харесай

Реформаторският блок намира за неприемливо поведението на българския президент пред патриарх Кирил

Реформаторски блок – Глас Народен застава в безапелационна поддръжка на националното достолепие и суверенитета на българската нация.

Не разясняваме тона на съветския патриарх, който е следващ делегат на Кремъл, показал надменно и пренебрежително отношение към нашата национална еднаквост и историческа памет. Убедени сме, че чиновник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Съюз на съветските социалистически републики, службата която преследваше свещеници, не може да бъде представител на християнските полезности. Определяме като неприемлива неналичието на реакция на българските държавни институции против опита привързаността на българите към православната религия да бъде употребен за смяна на политическите цели на страната ни.

За Реформаторски блок – Глас национален е недопустимо държанието на българския президент, който съгласно Конституцията на Република България, чл.92 (1) въплъщава единството на нацията и съставлява Република България в интернационалните връзки. Приемаме отводът му персонално и обществено да съобщи ясна позиция, като единодушие с домогванията на Кремъл за интервенция във всеки аспект от политиката и културата на нашия народ.

Заявяваме, че президентът беше задължен да отбрани свободата и правото на българите да почитаме всяка жертва, паднала в името на свободата ни, да зачитаме и да почитаме всеки човешки живот и всяка персона, без значение от националната принадлежност. Това е достижение на личното ни българско съзнание, с което се гордеем, и няма да допуснем да бъде погазвано нито от непознати институции, нито от личния ни държавен глава.

Настояваме за пояснение на президента Радев пред българските жители – за какво вместо да бъде изразител на българската национална горделивост и достолепие, изграждани в хилядолетна просвета, той се трансформира в слушател на непозната имперска воля, и то тъкмо при честването на Националния празник на България. Настояваме за неотложно и изрично разграничение на водачите на ръководещото болшинство и държавното управление, от позицията на партия „ Атака “ и нейния водач Волен Сидеров Волен Николов Сидеров е български публицист и политик, водач на Политическа партия... към профила, които потъпкаха историята на българското възобновление и се отхвърлиха от вековните битки на българския народ за църковна и национална самостоятелност. Липсата на такава реакция би означавала, че болшинството и ръководството на България са пленник на партия, проводник на кремълския имперски шовинизъм.

Управление, подвластно от такава воля, не може да реализира нито декларираните външнополитически цели, нито да реформира страната ни по модела на развитите европейски общества.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР