Реформата в службите за сигурност няма да се случи в

...
Реформата в службите за сигурност няма да се случи в
Коментари Харесай

Гяуров: Забравете за пипане на службите, няма политическо единство в момента

" Реформата в службите за сигурност няма да се случи в обозримо бъдеще. До момента няма единно мнение за по същината на промяната. Няма политическо единение сега. Забравете за пипане на службите, в случай че приказваме за служби ", съобщи някогашният шеф на Националната разследваща работа Димо Гяуров в ефира на БТВ.

Димо Гяуров е на мнение, че Народното събрание е прекомерно заето с нови закони, с голям брой регулатори, които би трябвало да бъдат попълнени. " Съдебната власт е обезглавена, тъй като нямаме Висш съдебен съвет в оня му тип с пленарното тяло, което да взима решения и да го съставлява, а имаме два обособени съвета. Всичко това желае работа. Има голям брой регулатори, които би трябвало да бъдат попълнени “, сподели той.

Гяуров се надява, че партиите са наясно в правните аспекти на ротацията, а в случай че са наясно, към този момент е трябвало да стартират да се договарят.

„ В доста министерства е неотложно да има смяна. Някак затихна активността в тези министерства. Част от министрите се изявяват като специалисти и не си дават сметка, че те са политически фигури “, добави Гяуров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР