Реформата в образованието през очите на учениците - петокласник подаде

...
Реформата в образованието през очите на учениците - петокласник подаде
Коментари Харесай

Ученик с жалба до министър: Многото учебен материал и недостатъчно време за подготовка

Реформата в образованието през очите на учениците - петокласник подаде тъжба до просветителното ведомство поради многото образователен материал.

Днес отличникът влезе и в Народното събрание, с цел да се срещне с министъра, депутати и преподаватели. И сложи на масата проблемите в системата - доста уроци и незадоволително време за подготовка. 

Снимка: bTV

Божидар е на 12 години - възпитаник в 5. клас и цялостен първенец.

„ Трябва да се чуват гласовете на децата, тъй като те най-много са пострадали от просветителната система “, споделя Божидар.

Според Георги Пашалиев изкуственият разсъдък би трябвало да се гледа като другар, а не като зложелател

Като директно обиден, преди 2 месеца взема решение да опише в тъжба до просветителното министерство проблемите в системата.

Снимка: bTV

„ Аз имам по три пъти седмично по 7 часа. Ние в края на шестия час сме извънредно изморени и ни е мъчно “, изясни ученикът.

За доказателство петокласникът демонстрира най-трудните уроци в учебника по математика.  В отговор министърът на образованието кани ученика в Народното събрание.

„ За мен беше доста значимо да видя въпреки всичко какъв възпитаник се жали за това, че са доста сложни стратегиите. Оказа се, че той е отличен възпитаник, който се оправя сполучливо, само че все пак вижда дефекти “, съобщи министърът на образованието Галин Цоков.

Според Красимир Георгиев в последно време се е трансформирало в мода бащите да учат синовете си по какъв начин да карат

„ Тук някой може да каже какво мисли, изключително в случай че е приключил българска лингвистика. Учениците не схващат разликата сред свършено и минало несвършено време. Моите съученици не схващат по кое време действието е свършило преди момента на говорене или не се знае. Това желаех да кажа аз “, добави Божидар Мешев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР