Реформата на пазара за електроенергия в Европейския съюз трябва да

...
Реформата на пазара за електроенергия в Европейския съюз трябва да
Коментари Харесай

Фон дер Лайен каза кога започва енергийната реформа в ЕС

Реформата на пазара за електрическа енергия в Европейския съюз би трябвало да стартира при започване на идната година, с цел да бъде извършена както би трябвало механически, съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на полемика в Берлин довечера, представена от " Ройтерс ".

Като извънредно значим детайл от нея тя уточни премахването на зависимостта на цената на електричеството от цената на природния газ.

Това ще е водещата тематика на изключителното съвещание на енергийните министри на страните членки, което чешкото председателство на съюза насрочи за 9 септември.

За да бъдат овладени галопиращите цени на тока и на газа, тогава ще бъдат разисквани въвеждане на таван за цената на синьото гориво, които се употребява за произвеждане на ток, или даже директна интервенция на пазара.

На берлинската полемика немският министър на стопанската система Роберт Хабек съобщи, че " горчивата действителност " е, че Русия няма да възвърне доставките по " Северен поток " след непланираното спиране от 31 август до 2 септември.

" Ройтерс " показва, че Хабек не е прецизирал дали има поради, че " Газпром " изобщо ще спре доставките или че няма да ги усили от настоящето равнище - 20 % от потенциала на газопровода, предава БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР