Реформа в образованието няма да се постигне с козметични промени

...
Реформа в образованието няма да се постигне с козметични промени
Коментари Харесай

Ирена Анастасова : Трябва да се промени изцяло учебното съдържание

Реформа в образованието няма да се реализира с козметични промени в образователните стратегии, счита заместник-председателят на партията  „ ще поддържа ветото на президента за предоставяне БТР-и на Украйна – по този начин, както гласувахме „ срещу ” това решение на Народното събрание. Считаме, че президентът е прав и неговите претекстове са претекстовете, които ние представихме по време на парламентарния спор. ”

Това съобщи заместник-председателят на и депутат Ирена Анастасова в ефира на NOVA News.

Тя обърна внимание, че от началото на 49-ото Народно заседание се гласоподава военна помощ за Украйна, като това нормално се случва в незабавен порядък и без информация какво тъкмо се изпраща.

„ Като народни представители, ние се срещаме с хора от цялата страна и у тях остава усещането, че Народното събрание единствено с това се занимава ”, уточни Анастасова. „ Не съм сигурна, че тези промени са направени по метода, по който учителите желаят да се случат ”, сподели депутатът от за обявените от МОН промени в образованието.

По нейните думи в българското обучение има фрапантен спад в качеството на българското обучение и това не може да се реши с смяна на форматите и козметични промени в образователните стратегии. „ Не виждам резултати и от за предучилищното обучение.

Той беше признат през 2016 година и прокламиран като промяна в образованието, промяна в образованието няма. Докато не променим напълно образователната стратегия и образователното наличие, подготовката на учителите и материалната база във всички учебни заведения, няма да има такава промяна ”, разяснява Анастасова и добави: „ Не единствено това, само че в закона е записано, че на всеки 2 години в Народното събрание би трябвало да се внесе отчет реализирани ли са задачите на закона.

След хиляди мои запитвания, един-единствен подобен отчет е импортиран за 7 години. ”

„ ще възобнови всички свои оферти в бюджета, които касаят обществените разноски като унищожаване на данъчното облагане за младежи до 26 години, безвъзмездни медикаменти за деца до 14 години, както и новото ни предложение, обвързвано с облагане на свръхпечалбите на банките са налог, каквото процедура се ползва в редица европейски страни ”, сподели още Ирена Анастасова.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР