Рефлексологията е древното изкуство, при което се упражнява натиск на

...
Рефлексологията е древното изкуство, при което се упражнява натиск на
Коментари Харесай

Рефлексен масаж намалява болката в тялото


Рефлексологията е античното изкуство, при което се упражнява напън на разнообразни елементи на тялото за облекчение на болката. То може да бъде опция на медикаментозно лекуване и по тази причина се употребява от доста пациенти.

Най-популярен е рефлексният масаж на ръцете, само че рефлексологията предлага още доста благоприятни условия за понижаване на болката в тялото. Масажирането на точките, които се намират на разнообразни места, ни освобождава

от напрежението и напрежението, трансформира

енергийния баланс. Доказано е, че стимулирането на зоните на лявата ръка/крак

дава отговор за лявата част на тялото и назад.

Ако желаеме да разгадаем някакъв проблем посредством рефлексология, първо би трябвало да се срещнем по-подробно с разнообразни типове разтривки или да потърсим дипломиран експерт, който я практикува. Ако не прави масажа както би трябвало, можем да си навредим посредством погрешно натискане на избрани области.

Преди да отидем на рефлексен масаж, можем да подобрим притока на кръв като вземем топъл душ или вана. По този метод ще се настроим за релаксиращото преживяване.

Ето по какъв начин да си помогнем при разнообразни типове болежка посредством рефлексна терапия:

Главоболие и зъбобол

Много малко са хората, които не са изпитвали главоболие или болежка в зъбите. Особено първото е неизменима част от живота на тези, които имат по-напрегнат работен ден.

Ако усетим, че ни боли глава, можем да масажираме върха на всеки един пръст на краката. Разбира се, в случай че сме на работа, няма по какъв начин да го създадем незабавно, само че този вид масаж в домашни условия е изцяло осъществим. Нужни са ни най-много 15-20 минути, с цел да се почувстваме по-добре.

Болка в синусите

Този вид болежка може да бъде доста мощна както при възрастни, по този начин и при

деца. Да не приказваме, че се среща и при бебетата, за които е ужасно мъчение.

За да облекчим болката в синусите, би трябвало да масажираме долната част на пръстите на краката. Нужен е лек напън и неприятното чувство ще отшуми.

Болка в гръден панер

Този вид болежка се среща постоянно през зимата, когато организмът ни страда от разнообразни вируси. Пациентите се оплакват от нея при някои затруднения от грип. Разбира се, в тазикива случаи няма по какъв начин да минем без медикаменти, само че можем да подобрим положението си посредством рефлексен масаж.

Нежни натискания на възглавничките под пръстите на краката оказват помощ при болежка в гръдния панер. Може да изпълняваме леки кръгови придвижвания и по-надолу по стъпалото, с цел да облекчим тежестта, която изпитваме при мощна кашлица и пневмония.

Болка в слънчевия сплит

За хората, усещащи тъпа болежка в слънчевия сплит, страдащи от затруднено дишане, задъхване, рефлексният масаж е доста подобаващ.

Натискът би трябвало да бъде в централната част на стъпалата, тъкмо под възглавничките. Тя се свързва със слънчевия сплит, стомаха и белите дробове. Точката на ръцете, която подхожда на

слънчевия сплит, се намира тъкмо в средата на дланта (между безимения и междинния пръст).

Болка в корема

Запек, киселини, нарушено храносмилане, болежка в корема. Това са проблеми, които могат да нарушат режима ни на работа, в случай че не вземем ограничения.

Свързани публикации.. Колко потребен е масажът с вулканични камъни? 0 Масаж при псориазис намалява възпалението и напрежението 0 Няколко ритуала за пресен старт на деня 0

Ако имаме болежка в горната или долна част на корема, отичане, хранително разстройство, може да масажираме с леки придвижвания средата на стъпалата и петите.

Има и случаи, в които рефлексният масаж не е за препоръчаване. Ако пациентът страда от тромбов флебит или е благоразположен към тромбофилия, има риск от обособяване на тромб по време на лечението и задръстване на кръвоносен съд. Също по този начин при хората с кожни проблеми, масажирането на засегнатите области е неуместно.

Практикуващите рефлексен масаж не могат да оказват помощ на хора с висока температура. Това е знак, че тялото се бори за освобождение на токсините в тялото и в този интервал е по-добре да не прилагаме спомагателна терапия за филтриране. Рефлексният масаж върху някои елементи от тялото по време на бременност също не е за предпочитане, тъй като натискът може да докара до контракции.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР