Референдум за въвеждане на еврото у нас няма да има.

...
Референдум за въвеждане на еврото у нас няма да има.
Коментари Харесай

Парламентът реши: няма да има референдум за еврото

Референдум за въвеждане на еврото у нас няма да има. Това взеха решение депутатите. Днес те не поддържаха провеждането му с въпрос “Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година? “

Вносител са предприемчив комитет на жители, подкрепени от парламентарната група на „ Възраждане “.

„ За “ бяха 68 депутати, „ срещу “ – 98, въздържаха се 46.

Искането показа Деян Николов.

За да се разгласи референдумът за противозаконен, макар че въобще не може да се приказва за противоконституционност, само може да има полемика дали дава отговор на Закона за референдумите. Гражданите не могат да се питат по въпроси, които към този момент са уредени в интернационалните контракти, по които България е страна. Само че България не е утвърдила контракт, в който да е посочен срокът на страната за влизане в еврозоната, изясни Николов.

Заедно с подписаните интернационалните контракти, те не дефинират съответен период, в който да се вкара еврото като публична валута, аргументира се Деян Николов за какво би трябвало да се организира референдум за еврото. Това, което ще се опитате да извършите, е да заметете един референдум без никаква юридическа обоснова, разкритикува Николов сътрудниците си народни представители от ПП-ДБ.

Подкрепа в зала пристигна единствено от „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

Заради отхвърлянето на референдума за отсрочване на въвеждането на европейската валута у нас хората на Костадин Костадинов се заканиха да се извърнат към Конституциония съд.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР