Редуцирането на теглото е също толкова съществена цел сред спортуващите,

...
Редуцирането на теглото е също толкова съществена цел сред спортуващите,
Коментари Харесай

3 упражнения, които горят най-много калории


Редуцирането на тежестта е също толкоз основна цел измежду спортуващите, колкото и натрупването на мускулна маса. Поне половината от феновете на фитнес тренировките целят точно това. Придържането към здравословен хранителен режим е значително изискване за постигането на триумф, а най-важното е всекидневно да се изгарят повече калории, в сравнение с се одобряват с храната . За ускорение на процеса е значимо да се разчита на физически натоварвания, които горят оптимално количество калории. Ще представим няколко, които са най-ефективни в това отношение.

Скачане на въже
По всеобщо експертно мнение скачането на въже е измежду най-ефективните извършения за горене на калории . Средно за един час с него може да се изгорят над 600 ккал , а осъществяването му разрешава цялостна независимост във връзка с мястото, където да се организира. Скачането на въже има още едно основно преимущество – смята се, че то оказва помощ за угнетяване на апетита, тъй като повлиява секрецията на характерните хормони, контролиращи глада. Така скачането на въже подсигурява опция за дълготраен резултат – калориите, които изгаряме, няма да бъдат възобновени скоро.

Плуване
Плуването е сложен спорт, който като се изключи че ангажира съвсем цялата мускулатура на тялото, има едно доста съществено преимущество – прави се в условия на доста високо противодействие от страна на водата. Така напъните, а и резултатът от тях се удвояват по отношение на резултатът, който се реализира да вземем за пример с бягането. В взаимозависимост от тежестта с плуване може да се изгарят приблизително сред 400 и 600 ккал на час . Това значи, че с 2 часа плуване на ден можем да изгорим междинния дневен калориен банкет, препоръчван за

човек със приблизително тегло. Това трансформира плуванетo в един от най-ефикасните спортове за горене на калории и съкращаване на непотребното тегло.

Свързани публикации.. Кратки интензивни тренировки като лек против депресията 0 Табата – най-краткият път към стегнатото тяло 2 Плуване или тичане – кое гори повече калории? 0

Табата
Това е една от най-популярните високоинтензивни интервални тренировки. Огромно преимущество на табата е фактът, че осъществяването й изисква едвам 4 минути с периодично повтаряне на 20-секундни интервали на оптимално натоварване с 10-секундни почивки сред тях. На процедура няма ограничаване в избора на интензивностите, които ще изпълняваме във етапа на натоварване. Това може да са подскоци, спринт, бърпита – изборът е без значение, стига упражнението да се извършва с оптимално натоварване в границите на всяка серия от 20 секунди.

Посочените извършения подсигуряват извънредно сполучлив кардио резултат за интензивно горене на калории, само че имат и доста положително въздействие за подсилване на мускулатурата и натрупването на нова такава. А колкото повече мускулна тъкан имаме, толкоз по-интензивно горим калории при кардио подготовка . Т.е. резултатът от посочените извършения е двоен. Остава само да си подсигурим време за постоянното им осъществяване.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР