редседателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви днес, че ЕС

...
редседателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви днес, че ЕС
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Готови сме да продължим преговорите с Великобритания

редседателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи през днешния ден, че Европейски Съюз желае нова комерсиална договорка с Англия, само че би трябвало и да отбрани скъпия си обединен пазар от евтини артикули, неотговарящи на стандартите, съобщи Ройтерс.

"Искаме съглашение, само че желаеме и да защитим равните условия. Това е въпрос на правдивост, въпрос е на работни места и на целостта на единния пазар ", сподели Мишел пред публицисти.

"Готови сме да продължим да преговаряме с Обединеното кралство, договарянията са сложни ", добави той, като повтори, че блокът желае договорка, само че не "на всяка цена ".

От Брюксел същото за договорката съобщи и немският канцлер Ангела Меркел, представена от Ройтерс.

"Искаме договорка, само че явно не непременно. Трябва да бъде заслужено съглашение, което да служи на ползите на двете страни. Това си коства всяко изпитание ", сподели Меркел при идването си за срещата на върха.

Тя означи също, че са нужни бързи резултати по бюджета на Европейски Съюз.



Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че страната му е подготвена за вид без договорка, в случай че Англия откаже да одобри изискванията за бъдещи връзки, които ще запазят правата на френските риболовци в английски води и недъмпинговите правила.

"В никакъв случай нашите риболовци не трябва да бъдат жертвите на Брекзит ", акцентира Макрон.

Европейският съюз и Англия би трябвало да засилват напъните си за превъзмогване на разликите в договарянията за реализиране на комерсиална договорка след Брекзит, само че блокът би трябвало да има явен проект при положение на неуспех на договарянията.

Това сподели президентът на Литва Гитанас Науседа преди началото на днешното съвещание на Европейския съвет в Брюксел.

Ирландският министър председател Михол Мартин също уточни, че чака усилване на договарянията, с цел да бъде преодоляна сегашната невъзможност в постигането на съглашение преди края на тази година.

Англия ще обмисли резултата от съвещанието на Европейския съвет в Брюксел, преди да дефинира идващите си стъпки за комерсиалните договаряния с Европейски Съюз, съобщи по-рано през днешния ден представител на премиера Борис Джонсън, представен от Ройтерс.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР