Редовното правене на любов подобрява настроението, сърдечната функция и увеличава

...
Редовното правене на любов подобрява настроението, сърдечната функция и увеличава
Коментари Харесай

Сексът като лекарство: 5 причини да го правите по-често

Редовното правене на обич усъвършенства настроението, сърдечната функционалност и усилва мозъчната мощ при възрастните хора

Изследователите откриват, че хората с постоянна полова интензивност се показват по-добре при проби, образно разбиране на предмети и дистанции сред тях, в сравнение с другите, които понякога остават сами в спалнята. И това е надалеч от границата. И по този начин, какво въздействие има интимността върху човешкото здраве?

1. Подобрява настроението

Данните сочат, че оптимистичният резултат от правенето на обич има повече общо с химията, в сравнение с със половите умения. По време на креватните извършения хората безусловно изпиват един ендорфинов коктейл (естествен опиум за повишение на настроението, формиран най-вече от „ хормони на щастието “).

Окситоцин (хормона на любовта, който се отделя по време и след секс), да вземем за пример прави хората по-щедри към сътрудниците си, а също по този начин им оказва помощ да се провиснал и да заспят. Нарича се още хормон на прегръдката, тъй като стартира да се отделя към 20 минути след началото на прегръдките и целувките. В същото време дамите създават четири пъти повече от мъжете (последните са доминирани от тестостерон, който инхибира производството на окситоцин).

Серотонинът е различен основен невротрансмитер, антидепресант, понижава податливостта към отрицателни страсти

Това е една от главните аргументи хората да се усмихват и да се усещат щастливи и спокойни след секс. Изследванията на американския психолог Гордън Галъп демонстрират, че полово дейните дами в дълготрайни връзки са по-малко склонни към меланхолия, в сравнение с дамите без постоянен сътрудник.

2. Подобрява сърдечната функционалност

Изследвания от Университета Куинс в Белфаст, Северна Ирландия откриха, че сексът три пъти седмично понижава на половина риска от инфаркти или инсулти! Експертите споделят, че догатката, че мъжете са по-изложени на риск от инфаркти по време на правене на обич, е неправилно разбиране.

Професор Питър Вайсберг, медицински шеф на английската фондация за сърдечни болести, споделя, че няма доказателства, че мъжете, които вършат постоянен секс на 40 или 50 години, имат нараснал риск от инфаркти. Кардиологът Греъм Джаксън декларира, че „ сексът е просто друга форма на извършения за сърцето ни “.

3. Повишава имунитета

Да, сексът може да увеличи имунитета против настинки и грип, защото в този случай равнището на имуноглобулин А се усилва в организма. Учените организираха опит върху 11 доброволци. Проучванията демонстрират, че тези, които са правили секс един път седмично, са имали малко нарастване на имуноглобулина спрямо другите, които са се въздържали. Но пък при хората, които са го правили два или повече пъти седмично, равнището се е нараснало с 30%.

4. Увеличава продължителността на живота

Изследванията върху връзката сред секса и дълголетието демонстрират, че тези, които прекарват по-малко от един път месечно в спалнята, имат двоен риск от преждевременна гибел, в сравнение с тези, които го вършат два или повече пъти седмично.

Между другото, постоянният секс измежду възрастните двойки усъвършенства мозъчната функционалност, усилва умствения им потенциал. Такива хора имат по-богат речник и образно усещане. Учените допускат, че интимните милувки подтикват областите на мозъка, свързани с ученето.

5. Подобрява плодовитостта

За двойките, които се пробват да имат дете, един от най-големите легенди е, че въздържането от еякулация усилва подвижността на сперматозоидите. Гинекологът Джилиан Локууд споделя: „ Ако мъжът има невисок брой сперматозоиди, тогава колкото по-често прави секс, толкоз по-добро е качеството на спермата му “.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР