Редовната зрителка на Пловдивската обществена телевизия от Франция - Здравка

...
Редовната зрителка на Пловдивската обществена телевизия от Франция - Здравка
Коментари Харесай

Възможно ли е? Спираща дъха атракция от Альоша към подножието на Пловдив!

Редовната зрителка на Пловдивската социална телевизия от Франция - Здравка Георгиева – Фернандез ни написа, че e гледала дружно с мъжа си Франсоа телевизионния омбудсман " За Альоша ". Франсоа схванал почти защо се дискутира и най-после на предаването споделил: " Ами да създадат един тиролиен и да взимат по 5 евро на екскурзиант! "...

Неговото схващане и мислене потегли чисто практично - по-скоро какво да създадем на Альоша, а не какво да вършим с Альоша.Типично по български ние се изричаме прочувствено, без да мислим за деловитост и облага. Предложението на Франсоа е да се конфигурира урбан тиролиен на върха на Бунарджика - една съвременна туристическа атракция, която може да внесе адреналин в живота на града. Освен това дава опция на искащите да се насладят на хубостта на града от " птичи взор ".

Тиролиена /tyrolienne/ или  /zip line, zip wire/ зип лайн на британски е тиролско оборудване за втурване от височини посредством система от стоманени въжета, която може да доближи дължина до 2 000 метра и разрешава да се развие скорост към 80 км/ч. В доста градове по света такава въжена линия се конфигурира летния сезон в градска среда и се трансформира в основна атракция, привличаща доста туристи. 

Сред най-популярните урбан тиролиена са този в Париж - конфигурира се на втория етаж на Айфеловата кула на 115 метра височина - туристите " прелитат " над  Марсово поле със скорост от 90км/ч., наслаждавайки се на страхотна панорама. В Лондон тиролиен или зип лайн се конфигурира лятото от 2012 година насам в парк " Виктория " в центъра на града против постройката на Народното събрание. Такива  уреди има в  Канада, Квебек и Съединени американски щати.

Най-голяма  атракция е зип лайна Slotzilla на Fremont street в Лас Вегас. Там искащите имат опция да " прелетят " непосредствено над главите на минувачите на " Фремон стрийт ".  В Дубай  урбан зип лайна се назовава X line Marina - той е с дължина 1км и се спуска от височина 179 метра.

В Пловдив си имаме тепетата, също и дълга пешеходна улица, в случай че не е допустима сходна апаратура от някое тепе, за какво не един вид сходен на  Slotzilla на Fremont street в Лас Вегас, който да  се спуска от покрива на Партийния дом и да минава над една част от Главната улица...

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР