Редовната употреба на орехи или орехово масло значително намалява риска

...
Редовната употреба на орехи или орехово масло значително намалява риска
Коментари Харесай

Орехът е суперхрана, която перфектно почиства кръвоносните съдове

Редовната приложимост на орехи или орехово масло доста понижава риска от развиване на сърдечен удар и защищава от инфаркт. Едно изследване сподели, че четири часа след консумация на шепа орехи равнищата на холестерола в организма понижават и гъвкавостта на кръвоносните съдове се усъвършенства, което способства за по-добър кръвоток. В резултат на изследване, което разкри изгодите от орехите и ореховото масло за сърцето, се оказа, че постоянната приложимост на този артикул защищава от сърдечно-съдови болести, написа турският вестник Sozcu.
„ Ако ядете шепа орехи или орехово масло четири дни в седмицата, можете доста да намалите риска от сърдечни болести “, споделя Пени Крис Етертън, професор диетология в Държавния университет в Пенсилвания.
Ако изядете единствено три супени лъжици (51 грама) орехово масло, ще подобрите положението на кръвоносните си съдове за четири часа. Установено е, че ореховото масло е изключително потребно за ендотелните кафези, които се намират отвътре на кръвоносните съдове и играят значима роля за тяхната разтегливост.

Ползи за сърцето и кръвоносните съдове
И по този начин, орехите като част от здравословната диета са потребни за сърцето. Този артикул, съдържащ ненаситени мастни киселини и други хранителни субстанции, може да бъде значима закуска. Ако имате проблеми със сърцето, ще ви бъде изключително потребно да включите орехите в диетата си.

Ползи за костите
Някои специалисти настояват, че орехите заради своето наличие на калории предизвикват увеличение на телесното тегло, само че множеството специалисти споделят, че при умерена приложимост на този артикул, калориите, получени от него, не се отсрочват в мастния запас на организма, също така веществата, които съдържат, оказват помощ за подсилване на костите.

Ползи за кожата
Орехите като богат източник на омега-3 мастни киселини и мед също са доста потребни за кожата. Яденето на две до три ядки орех дневно усилва еластичността на кожата и оказва помощ на кожните кафези да останат витални.

Ползи за мозъка
Поради обстоятелството, че дружно с линолова и алфа-линоленова киселина, орехите съдържат витамини Е и В6, те имат позитивен резултат върху нервната система. Някои учени считат, храните оказват помощ на органите, на които наподобяват, а орехът по форма прилича мозъка. Но орехите освен наподобяват на мозъка, само че в действителност имат потребни свойства за този орган. На първо място, орехите извършват функционалността на антидепресант в битката със напрежението, в допълнение, той е лечебно средство за тези, които имат проблеми със съня. Употребата на орехи преди лягане заради съдържащия се в тях триптофан може да реши казуса с безсънието.

Ползи при диабет
Най-често срещаният проблем при диабет е повишението на кръвната захар. Орехите оказват помощ за поддържане на по-ниско равнище на кръвната захар, като в същото време понижават риска от сърдечни болести при пациенти с диабет.

Защита против неприятен холестерол
Употребата на четири до пет ядки oт орех дневно покачва равнището на "добрия " холестерол и оказва помощ за премахването на "лошия " холестерол от организма. В същото време този артикул почиства и уголемява кръвоносните съдове, като по този метод понижава риска от развиване на сърдечно-съдови болести.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР